Paus Franciscus aanwezig bij specialevertoning van ‘Unbroken’ in het Vaticaan

 

UNBROKEN wordt vandaag vertoond in het Vaticaan. Regisseur Angelina Jolie is naar Rome afgereisd om de vertoning bij te wonen. Luke Zamperini, de zoon van Louis Zamperini, zal ook aanwezig zijn.Paus Franciscus, bekend met het bijzondere levensverhaal van Louis Zamperini, verwelkomde de mogelijkheid om de film te kunnen zien en wordt vandaag verwacht bij de vertoning in het Casini Pio IV, hoofdkantoor van de Pontifical Academy of Sciences en de Pontifical Academy of Social Sciences. Een delegatie van leiders van het Vaticaan zal de vertoning samen met Angelina Jolie en Luke Zamperini bijwonen.Angelina Jolie: “To be invited to screen Unbroken at The Vatican is an honor and a tribute to Louie’s legacy as a man of faith and someone who exemplified the power of forgiveness and the strength of the human spirit. These are universal themes at the heart of the human experience everywhere.”
Featurettes

Look Inside: http://youtu.be/U2-QJ3I4zcE
Featurette – Louis Zamperini: http://youtu.be/ILFEQy9bUPo
Featurette – Jack O’Connell: http://youtu.be/U0y4zO5quho
Featurette – Angelina Jolie: http://youtu.be/VCBMEz2VbK0
Featurette – Miyavi: http://youtu.be/xg_CbYDHyFQ
Featurette – Battle of Wills: http://youtu.be/T9uGd9bRJFI
Featurette – Run Like Mad: 1936 Berlin Olympics: http://youtu.be/1OPYEEHPvgk

UNBROKEN is een episch drama over het bijzondere leven van Olympisch atleet Louis “Louie” Zamperini (Jack O’Connell) geregisseerd door Academy Award® winnaar Angelina Jolie. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak ging Zamperini in dienst bij de Amerikaanse luchtmacht. In mei 1943 stortte zijn bommenwerper neer boven de Stille Oceaan. Samen met twee andere bemanningsleden overleefde hij 47 dagen op de open zee in een reddingsvlot en werd daarna gevangen genomen door de Japanse marine en naar een Japans krijgsgevangenenkamp gebracht.

De film is gebaseerd op de bestseller Unbroken (in het Nederlands vertaald als De Zamperini Legende), van Laura Hillenbrand. UNBROKEN van Angelina Jolie brengt het inspirerende waargebeurde verhaal over wilskracht en doorzettingsvermogen naar het witte doek.

De cast bestaat, naast Jack O’Connell, uit o.a. Domhnall Gleeson en Finn Wittrock als Phil en Mac, de twee vliegeniers met wie Zamperini wekenlang op de Stille Oceaan overleefde – Garrett Hedlund en John Magaro als twee mede-krijgsgevangenen met wie Zamperini een onverwachte vriendschap sloot tijdens hun gevangenschap. Alex Russell speelt Pete, de broer van Zamperini, en de Japanse acteur Miyavi maakt zijn debuut in een Engelstalige film als de wrede kampbewaker die bekend stond als ‘The Bird’.

UNBROKEN wordt geproduceerd door Angelina Jolie en Matthew Baer (City by the Sea), Erwin Stoff (The Day the Earth Stood Still) en Clayton Townsend (This is 40). De tienvoudig Oscar®-genomineerde cameraman Roger Deakins (Skyfall) is verantwoordelijk voor de cinematografie.

Academy Award® winnaars Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men) herschreven het script van William Nicholson (Les Misérables) en Richard LaGravenese (Behind the Candelabra).

UNBROKEN draait nu in de bioscoop.

www.unbroken.nl
www.facebook.com/UnbrokenNL