The Weather man – 2006

“That was refreshing. I’m refreshed. I’m refreshing”l_00002415_004

We volgen het dagelijks leven van Chicago weerman Dave Spritz, zijn carrière gaat geweldig; hij doet ongeveer 2 uur werk per dag en verdient hier aanzienlijk veel geld mee, daarnaast is er zelfs een kans op een nog betere baan! Maar helaas, zo goed als zijn carrière gaat, zo slecht gaat het in zijn privé leven… Dave is gescheiden en raakt langzaamaan vervreemd van zijn 2 kinderen, zijn ex-vrouw kan niet méér minachting voor hem hebben, en zijn vader is voor hem onbegrijpbaar en geeft hem niet de erkenning waar hij zo naar hunkert voor zijn prestaties. Daarnaast word hij ook nog vaak aangesproken (terwijl hij blijkbaar nooit zin heeft om even met een ‘fan’ te kletsen) en bekogeld met voedsel door mensen die hem van tv herkennen.

Ik denk dat iedereen wel een punt, argument, situatie of gedachtegang uit de film op zichzelf kan verhalen; wat de film dus ontzettend boeiend maakt en tegelijk heel normaal doet aanvoelen. De onbeholpen manier waarop hij andere probeert te helpen is aandoenlijk, soms misschien licht ongemakkelijk en beschamend, maar goedbedoeld.

Ik ga deze film zeker weten aanraden; hij is lief, grappig, begrijpelijk en beschamend! De onderlinge relaties zijn triest en toch grappig, en de verscheidenheid aan situaties houdt de film boeiend en zeer verrassend! Voor ieder wat wils!

Regisseur: Gore Verbinski
Schrijvers: Steve Conrad

Acteurs: Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis, Nicholas Hoult

Leuk feitje:

  • Het voedsel wat door de film heen naar Nicolas Cage wordt gegooid vanuit auto’s wordt gegooid door de regisseur; Gore Verbinski.