Exists – 2014

“The legend is real. So is the terror.”

Exists2

De oom van Brian en Matt heeft een blokhut in het nationaal park ‘Big Thicket’ in Texas, U.S.A. Oom Bob vertelde de jongens enge verhalen over de blokhut en waarom hij er nooit meer heen zal gaan. De jongens doen de verhalen van oom Bob af als onzin en stelen de sleutel van de blokhut om een weekendje weg te gaan met vrienden.

Wat een met plezier en gezelligheid gevuld weekend had moeten worden veranderd al snel in een nachtmerrie wanneer de groep ’s nachts wordt aangevallen door een wezen dat erg lijkt op een Sasquatch…

Nu begon ik meer als een grap aan deze film, want als ik heel eerlijk ben vind ik het idee van Sasquatch, oftewel Bigfoot, nou niet bepaald beangstigend… Maar deze film had mijn aandacht al snel te pakken! Zelfs toen Bigfoot vol in beeld kwam was ik niet teleurgesteld; de make-up was zeer geloofwaardig gedaan, en ik zou het bijna aanzien als een echte ‘Sasquatch’!

Het is een erg vermakelijke film, hij heeft mij in ieder geval geboeid tot het einde. De acteurs zijn goed, het verhaal is interessant en er zitten een aantal goede schrikmomenten in waarvan men weleens uit hun stoel zou kunnen springen! Zeker een aanrader om thuis, lekker in het donker, te kijken!

Regisseur: Eduardo SánchezExists3
Schrijver: Jamie Nash
Acteurs: Dora Madison Burge, Samuel Davis, Roger Edwards,
Chris Osborn en Brian Steele als de ‘Sasquatch’
Leuke feitjes:

  • Brian Steele speelde al eerder een Bigfoot in de serie ‘Harry and the Hendersons’ uit 1993; gebasseerd op de gelijknamige film uit 1987.
  • Eduardo Sánchez is tevens de regisseur van ‘The Blair witch project’.
  • De make-up van ‘Sasquatch’ in de film wordt gedaan door WETA workshop; dit bedrijf werkte ook mee aan de special effects van films als Lord of the Rings, District 9 en Avatar.