Chef’ Special verzorgt titelsong Homies

image004

© Fotograaf: Janetta Verheij

Chef’Special levert de titelsong voor de nieuwe Nederlandse comedy Homies. Het nummer ‘Still Don’t Know’ is te horen tijdens het einde van de film en geeft klank aan de ontwikkeling die de hoofdpersoon Timo (gespeeld door Robert de Hoog) meemaakt in de film. In Homies heeft Timo moeite met volwassen worden en verantwoordelijkheid te nemen voor zijn acties. ‘Still Don’t Know’ is afkomstig van Chef’Specials meest recente album ‘Passing Through’ dat onlangs werd bekroond met de gouden status. Homies is vanaf donderdag 22 januari te zien ruim 100 bioscopen in Nederland. ‘Still Don’t Know’ is reeds beschikbaar op iTunes en Spotify.

HOMIES gaat over vier vrienden, (Robert de Hoog, Manuel Broekman, Gijs Naber en Tibor Lukács),

die per ongeluk in extreem absurde en grappige situaties terechtkomen. Naast de vier

hoofdrolspelers spelen onder andere Charlie-Chan Dagelet, Carolien Spoor, Kiki van Deursen,

Victoria Koblenko, Sanne Vogel, Geza Weisz, Horace Cohen, Cees Geel, Jennifer Hoffman en Oscar

Aerts in de eerste speelfilm van regisseur Jon Karthaus.

Chef’Special  werd in 2008 gevormd door vijf muzikale vrienden uit Haarlem. Hun muziekstijl is een combinatie van verschillende genres, zoals funkrap en pop, met rock en een beetje reggae en ska.  Afgelopen jaar trad Chef’Special op alle grote zomerfestivals op en brachten ze hun tweede album ‘Passing Through’ uit, dat inmiddels bekroond is met de gouden status. Tevens deed de band in 2014 een clubtour langs alle grote clubs in Nederland. Alle shows van deze clubtour en de clubtour deluxe waren compleet uitverkocht.  3FM benoemde de band  tot ‘Beste live act’. In maart staat Chef’Special voor het eerst in de Heineken Music Hall, de twee shows zijn reeds uitverkocht.

Makers 

Homies wordt geproduceerd door Just Productions (Frank Groenveld en Eric de Groot ) in coproductie met Johnnywood Productions en RTL Entertainment. De regie is in handen van Jon Karthaus (o.a. Geen Klote), hij tekende ook voor het script. De distributie wordt verzorgd door Just Film Distribution.

De Nederlandse comedy gaat op donderdag 22 januari 2015 in release in de bioscoop.