May – 2002

May1“May…Amy…Mon Ami…”

Deze gaat uit naar alle eenzame mensen; de psychologische horrorfilm ‘ May ‘ gaat over het eenzame meisje May. May heeft een schadelijke jeugd achter de rug, geregeerd door een moeder die niets anders dan perfectie tolereert. Door haar controlerende moeder en het feit dat ze een lui oog , heeft May moeite met het maken van vrienden, dus haar moeder komt met de oplossing dat je vriendjes ook zelf kan maken en geeft haar een pop in een glazen kist als vervanging voor echte vriendjes …

Als volwassen vrouw May is erg verlegen, heeft geen vrienden en praat met haar pop alsof deze haar echt hoort en begrijpt. Mensen vinden haar maar raar; ze maakt haar eigen kleren en is geobsedeerd door bepaalde delen van mensen waarvan zij vind dat ze mooi zijn. Ze probeert heel hard vrienden te maken maar door haar vreemde voorkomen en lichtelijk afstotende manier van doen verloopt dit zeer moeizaam, en eindigt vaak in afwijzingen op soms gemene manieren… Na de afwijzingen neemt May de volgende stap; zelf een vriendje maken.

De film heeft een vreemd rustige sfeer die je kunt voelen opbouwen tot de extreme climax op een zeer May2verontrustende manie! Angela Bettis is perfect gecast als May, met haar buitengewone vermogen om het ene moment aandoenlijk en het volgende totaal ‘creepy’ te zijn vangt ze het karakter op zo’n manier dat je haar eng vindt en toch totaal begrijpt . Angela heeft al eerder bewezen zeer geschikt te zijn voor het spelen van een geestezieke in de film ‘ Girl, Interrupted ‘ en met deze film gaat ze nog een paar enorme stappen verder. Echt een aanrader, maar je moet wel een beetje tegen horror kunnen!

Regisseur:           Lucky McKee
Schrijvers:           Lucky McKee

Acteurs:               Angela Bettis, Jeremy Sisto, Anna Faris, James Duval