Cabin in the Woods – 2012

cabin-in-the-woods_1-e1323165006872We zijn niet wie we zijn…

Wat was voor jou de laatste film waarvan je sinds lange tijd echt onder de indruk was? En dan niet onder de indruk vanwege de schockerende feiten of een deprimerend verhaal, maar omdat de film zo onverwachts uit de hoek blijft komen dat je de hele film met open mond verbaasd naar het scherm aan het staren bent! Als je ook maar een beetje van horror, comedie, of mysterie films houdt is dit de film voor jou!

Ze beginnen de film met een cliche onheilspellend muziekje gecombineerd met een zogenaamd verontrustend introfilmpje, wat je meteen laat denken ‘pfff weer zo’n tiener slachthuis film’. Maar dan gooien ze je ineens een scene in met 2 middelbare lichtelijk saai ogende kantoortypjes die al kletsend door een kantoorgebouw heenlopen! Volgens springen ze terug naar de film die je verwachtte te zien en ben je even in een soort van trance; denkend dat de scene in het kantoor er wel niet bij zal horen… of wel? Huh?

Dan gaan ze logisch verder met het introduceren van de rest van de karakters, op het eerste oog de standaard horrorfilm karakters; de slet, de maagd, de sportman, de stoner! Maar al snel merk je dat de karakters bijna meteen beginnen de veranderen, ze worden meer macho, sletteriger, preutser! De stoner blijft zijn eigen vreemde, afvragende en overwegende zelf, gelukkig!

cabin-in-the-woods-movie-image-fran-kranz-chris-hemsworth-anna-hutchinson

Na een aantal subtiele (NIET!) hints voor onze hoofdrolspelers om niet naar het hutje in het bos te gaan, komen ze aan bij hun bestemming. Vanaf hier gaat de film in stroomversnelling met het ene WTF moment na de andere! Ik zal niet teveel uitlaten over het verhaal voor de kleine kans dat iemand de film nog niet gezien heeft, maar ik zal je zeggen dat alles aan deze film boeiend is! Van Marty tot ‘the Director’ (wie herkende die stem nou niet meteen?), van alle verschillende monsters en wezens (Wie had aangedacht dat een eenhoorn bruikbaar zou zijn in zo’n film) tot de constante brilliante shockmomenten!

Je kunt uren gaan debatteren over deze film, en geloof mij; er zijn genoeg mensen die er een tot aan waanzin grenzende obsessie van gemaakt hebben! En inderdaad elke keer als je de film kijkt ontdek je nieuwe dingen, kan je nieuwe theorien verzinnen over de afloop van de film en eigenlijk over alles wat er in het kantoor op de achtergrond gebeurd! Maar misschien is de lol wel gewoon te genieten van de absurditeit en originaliteit van de film, en het verder gewoon te laten voor wat het is!

Regisseur: Drew GoddardCabininthewoods
Schrijvers: Drew Goddard en Jos Whedon

Acteurs: Kristen Connolly, Fran Kranz, Chris Hemsworth, Jesse Williams, Anna Hutchison, Bradley Whitford, Richard Jenkins
Leuke feitjes:

  • Totaal aantal slachtoffers: 69 man!
  • Totaal aantal (tot nu toe) getelde verschillende monsters: 57!
  • Voor de Jos Whedon en Buffy fans: Andrew de Nerd heeft een klein rolletje!
  • De Waterpijp van Marty is een werkend model die ze hebben laten maken voor 5000 dollar.