Killing Kennedy – 2013

killing kennedy 1Ik zag de voorstukjes voor deze film op ‘National Geographic’ en realiseerde me ineens hoe weinig ik eigenlijk weet over Kennedy en zijn moord, hoewel ik vaak genoeg referenties naar de gebeurtenis meekrijg in films, series en documentaires. Dus ik besloot de film te kijken en te beginnen met in ieder geval één versie van het verhaal.

Nu is het verhaal vrijwel iedereen wel bekend, dus daar ga ik geen hele opsomming van geven. Maar ik zal wel zeggen dat de film erg interessant was; je krijgt een gedeelte mee van de gebeurtenissen tijdens Kennedy’s presidentschap, en natuurlijk ook een beetje van zijn avontuurtjes buiten zijn huwelijk met de prachtige Jacky om. Ik was wel verbaasd dat Marilyn Monroe buiten beeld is gelaten, maar als je erover nadenkt zal ze misschien wel de aandacht van het doel van de film wegleiden…

Rob lowe speelt een zeer overtuigende Kennedy, niet helemaal qua uiterlijk, maar hij heeft zeker Kennedy’s charisma goed getroffen. Daarnaast speelt Ginnifer Goodwin een lieve en zeer breekbare Jacky, ik zag haar naam staan en wist meteen wie zij zou spelen; perfecte casting.
Met Will Rothhaar was ik nog niet zo bekend, maar in deze film doet hij het naar mijn mening goed. Lee Oswald lijkt me een moeilijk figuur om te spelen, maar Will speelt het met overtuiging en maakt er een veelzijdig en duister typetje van die heilig overtuigd is van zijn eigen rechtvaardigheid.killing-kennedy-02

Waar ik echter het meest van op keek en zeer van onder de indruk was is Michelle Trachtenberg! Ze speelde de Russische vrouw van Lee Oswald, en spreekt door de hele film heen bijna alleen maar Russisch. Ik ken Michelle al langer als actrice en toch moest ik even goed kijken toen ze in beeld kwam, ik had haar bijna niet herkend. Blijkbaar is haar moeder Russisch van origine, en zij heeft haar dochter goed geholpen met haar scenes, je zou bijna denken dat ze echt Russisch is!

Ik zou deze film zeker aanraden, maar je moet wel een beetje van geschiedenis houden! De film kan soms meer als een documentaire overkomen dan een speelfilm, en je moet zeker actief stilstaan bij het effect wat de moord op Kennedy heeft gehad op Amerika!

Regisseur: Nelson McCormick
Schrijvers: Kelly Masterson, Bill O’Reilly
Acteurs: Michelle Trachtenberg, Ginnifer Goodwin, Rob Lowe, Will Rothhaar