Into the Woods – 2014 met 3 Oscar nominaties

into_the_woods_40044069_ps_1_s-low (1)“I wish…”

‘Into the Woods’ is een vertelling van 4 sprookjes van de gebroeders Grimm samengebracht door een nieuw origineel sprookje van de bakker en zijn vrouw. We volgen Assepoester, Roodkapje, Jaap (van de bonestaak) en Raponzel het grote bos in terwijl ze elk hun eigen pad volgen. Ondertussen worden de bakker en zijn vrouw geïnformeerd door de heks dat ze vervloekt zijn en nooit kinderen zullen krijgen tenzij ze 4 objecten kunnen verzamelen voor de heks voordat de maan blauw wordt; een gouden schoen, een witte koe, een lok haar in de kleur van koren en een cape zo rood als bloed…

De sprookjes worden op een leuke en vermakelijke manier samengebracht door het verhaal van de bakker en zijn vrouw. Wat ik bijzonder leuk vond is dat de details echt ‘Grimm’ gehouden zijn,  bijvoorbeeld de schoenen van Assepoester zijn goud, en de gemene stiefzusters hakken hun tenen en hielen af om in het muiltje van Assepoester te passen! Verder steken ze leuk de draak met de romantische kant van de sprookjes: de prinsen vinden zichzelf bijvoorbeeld ontzettend geweldig en leggen er lekker dik bovenop hoe ‘sexy’ ze wel niet zijn!

Meryl Streep is genomineerd voor een Oscar voor haar ondersteunende rol als de heks (dit is dan Meryl Streep’s 18de nominatie). Hoewel Meryl het erg leuk deed, en blijkbaar veel van de nummers in de film live zingt (hoewel ze van te voren waren opgenomen) vind ik deze rol toch niet perse Oscar waardig…

INTO THE WOODS

 

 

Verder is de film genomineerd voor Costume Design en Production Design; de kostuums waren allemaal erg leuk, en Anna Kendrick komt goed weg met de ‘Assepoester’ jurk, maar er zijn vast originelere kostuums tussen de andere genomineerden. Qua Production Design vind ik deze film wel Oscar-waardig: het bos is erg goed gedaan en het sprookjesachtige sfeertje is goed neergezet!

Regisseur: Rob Marshall
Schrijvers: James Lapine en Stephen Sondheim
Acteurs:
Anna Kendrick, Daniel Huttlestone, James Corden, Emily Blunt, Christine Baranski, Lucy Punch, Tracey Ullman, Lilla Crawford, Meryl Streep, Joanna Riding, Johnny Depp, Chris Pine

Bekijk de Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7pjy5MK1X70

Leuke feitjes:

  • Emily Blunt speelt een vrouw die niet zwanger kan worden, maar ironisch genoeg was ze zelf tijdens de opnames zwanger.
  • Tijdens de repetities bleef Meryl met haar voet in haar kostuum hangen tijdens het springen op een tafel; hierdoor begon ze te vallen en dreigde met haar hoofd op de betonnen vloer terecht te komen. James Corden en Rob Marshall keken verstijfd van schrik toe, maar gelukkig snelde de zwangere Emily Blunt op tijd toe en ving Meryl voor ze de grond raakte!
  • Volgens Anna Kendrick was de set voor het bos zo groot en realistisch dat zij en Chris Pine er in verdwaald raakten en gered moesten worden door een productie assistent.
  • Johnny Depp gaf aan het karakter van de wolf te hebben gebaseerd op de Zoot-suit dragende praatjesmaker Wolf uit de oude 1940 Tex Avery cartoons.
    • De Zoot Suit is een pak met schoudervullingen en smalle taps toelopende broek, dat in de jaren 1930 en 1940 gedragen werd in de VS, met name door Afro-Amerikanen, Puertoricanen, Italiaanse-Amerikanen en Filipino-Amerikanen.
  • Dit is al de 4de keer van Lucy Punch dat ze een stiefzuster rol speelt; Ella Enchanted (2004), Cinderella (2000), en in BBC’s Fairy Tales (2008).