Disney werkt samen met wereldwijd bekende schoenenontwerpers voor eigen interpretatie van Assepoesters muiltjes

Hoofddorp, 9 februari 2015 – Ter gelegenheid van de release van Disney’s live-action film Cinderella heeft Disney Consumer Products(DCP) cinderella_ov__40044074_ps_1_s-lowsamengewerkt met negen wereldwijd bekende luxe designer schoenenmerken om een betoverende collectie schoenen te maken die het iconische glazen muiltje van Cinderella verbeelden. Cinderella draait vanaf 18 maart in de Nederlandse bioscopen en isgeïnspireerd op het klassieke sprookje. De creaties zijn, in alfabetische volgorde, van Paul Andrew, Alexandre Birman, Rene Caovilla, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia,

Jerome C. Rousseau en Stuart Weitzman. Elk merk heeft zijn eigen interpretatie gemaakt van het beroemde glazen muiltje datCinderella per ongeluk verliest als de klok middernacht slaat.

“Het glazen muiltje van Cinderella is uitgegroeid tot een magisch symbool van betovering,” aldus een woordvoerder van The Walt Disney Company. “Elk paar schoenen in deze unieke wereldwijde collectie vangt Cinderella’s elegantie en gratie door de lens van beroemde ontwerpers, waardoor iedereen zich met deze schoenencollectie een prinses kan wanen.”

In de schoenen van de wereldwijd bekende ontwerpers zijn kristallen van Swarovski verwerkt. Swarovski heeft het iconische glazen muiltje voor de film geproduceerd onder leiding van Academy Award-winnende kostuumontwerper Sandy Powell.

De schoenen zullen verkrijgbaar zijn in enkele van de volgende winkels over de hele wereld, evenals in een aantal eigen winkels van degrote merken zelf. Voor meer informatie over de beschikbaarheid kan contact worden opgenomen met de winkels en/of designer merken:

  • Verenigde Staten – Saks Fifth Avenue (New York en Beverly Hills)
  • Londen – Harrods
  • Parijs – Galeries Lafayette
  • Milaan – Excelsior Milano
  • Moskou –Tsum
  • Tokio − Isetan Shinjuku
  • Dubai – Level Shoe District, The Dubai Mall

CINDERELLA

Alle schoenen zullen worden onthuld tijdens de Cinderella tentoonstelling op het Filmfestival van Berlijn op vrijdag 13 februari.

De tijdloze beelden van de meesterlijke Disney-tekenfilm uit 1950 worden tot leven gewekt in een visueel schitterend spektakel dat is geregisseerd door Sir Kenneth Branagh. De sterrencast bestaat uit Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Helena Bonham Carter en vele anderen.

De Walt Disney Studios film Cinderella draait vanaf 18 maart in de Nederlandse bioscopen.

Over Disney’s Cinderella

Het verhaal ‘Cinderella’ volgt het wel en wee van de jonge Ella (Lily James). Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella’s vader, een koopman, opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) in hun huis. Maar wanneer Ella’s vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie. Wanneer Ella uiteindelijk niets meer is dan een dienstmeisje groezelig van de as, en hatelijk ‘’Assepoester’’ genoemd wordt, zou het makkelijk zijn om de hoop op te geven. Maar ondanks alles wat ze te verduren krijgt, is Ella vastbesloten om de laatste woorden van haar moeder in ere te houden, en ‘dapper en vriendelijk te zijn’. Ze geeft de moed niet op en zal niet neerkijken op degenen die haar slecht behandelen. En dan is daar de aantrekkelijke vreemdeling die ze in het bos heeft ontmoet. Ella weet niet dat hij eigenlijk een prins is. Ze denkt dat hij slechts in de leer is bij het paleis, en dat ze eindelijk een zielsverwant heeft ontmoet. Wanneer het paleis alle jonge vrouwen uitnodigt voor een bal, lijkt het erop dat het geluk haar nu eens toelacht. Want Ella hoopt daar de charmante Kit (Richard Madden) weer tegen te komen. Helaas verbiedt haar stiefmoeder haar naar het bal te gaan, en scheurt harteloos haar jurk aan stukken. Maar zoals in alle goede sprookjes is er hulp onderweg. Een vriendelijke bedelaarster (Helena Bonham Carter) komt gewapend met een pompoen en een aantal muizen naar voren, en zal Assepoesters leven voorgoed veranderen.

Cinderella is geregisseerd door de voor een Academy Award® genomineerde Kenneth Branagh (‘Thor,’ ‘Hamlet’) en is geproduceerd door Simon Kinberg (‘X-Men: Days of Future Past,’ ‘Elysium’), Allison Shearmur (‘The Hunger Games: Catching Fire’) en David Barron (‘Harry Potter and the Deathly Hallows’). Het script is van Chris Weitz (‘About a Boy,’ ‘The Golden Compass’).