Succesvolle opening Cinema Theater Amsterdam

sdasdsajdhsadsadLiefhebbers van documentaires waren dinsdagavond massaal aanwezig bij de opening van Cinema Theater Amsterdam. De Nederlandse première van CNN The Voices of Auschwitz (release 2015) en de documentaire Nog even langs de fotograaf (release 2015) werden bezocht in de thuishaven van de theatervoorstelling ANNE. Wegens de succesvolle kaartverkoop van CNN The Voices of Auschwitz voegde producent Imagine Nation de Nederlandse documentaire van Rudi Boon toe aan het programma. De regisseur gaf voorafgaand aan zijn documentaire een korte inleiding.

Kees Abrahams (CEO Imagine Nation) tijdens het welkomstwoord: ‘Wij willen met ANNE de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog levend houden. Vanuit die gedachte is ook Cinema Theater Amsterdam in het leven geroepen. Dit jaar, 70 jaar na de bevrijding, zullen we elke maand een documentaire of film vertonen met als thema Tweede Wereldoorlogen bevrijding.’ De eerstvolgende documentaire of film wordt vertoond op dinsdag 10 maart.

Imagine Nation is een creatief gedreven producent en initiator van theater-,film- en TV-producties. De onderneming is actief in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Imagine Nation wil zich graag onderscheiden met producties die door het gebruik van nieuwe technologieën, de inzet van multimedia of door hun unieke content afwijken van het bestaande aanbod. Het theaterstuk ANNE waarin het verhaal van Anne Frank op een geheel nieuwe wijze wordt gepresenteerd is hiervan een voorbeeld. Zo ook APP, de eerste film met een “second screen” toepassing, die na zijn Nederlandse release nu een remake in de Verenigde Staten krijgt.