Leonard Nimoy overleden

Spock-Leonard-NimoyVrijdagochtend plaatselijke tijd is in zijn huis in Los Angeles de Amerikaanse acteur Leonard Nimoy overleden. Nimoy werd wereldberoemd als Mr. Spock in de serie en films van Star Trek. Nimoy overleed aan de gevolgen van COPD, waarvoor hij eerder in de week al voor werd opgenomen in het ziekenhuis.

Leonard Nimoy werd wereldberoemd door de serie Star Trek, waarin hij de rationele Mr. Spock speelt. Spock was altijd herkenbaar door zijn spitse oren. Nimoy kreeg in zijn leven3 Emmy Awards voor de rol van Spock en leende in de jaren negentig nog zijn stem in de animatieserie Star Trek: The Animated Series. Ook speelde hij nog in twee afleveringen van Star Trek: The Next Generation. Ook speelde in de tv-serie Mission Impossible, was hij muzikant, schrijver, regiseur en fotograaf.

Leonard Nimoy is 83 jaar geworden.