About Time – 2013

About time 1“What if every moment in life came with a Second Chance?”

Het is onderhand alweer een tijdje geleden dat deze film uit kwam, maar ik zag de dvd in mijn kast staan en vond het tijd de film aan te prijzen! Ik zal heel eerlijk toegeven dat ik toentertijd niet echt zat te wachten op nog een romantische komedie, zo één met leuke acteurs, aandoenlijke momenten… Maar Rachel McAdams kon ik toch niet weerstaan, en zeker niet als de film ook nog is geschreven door dezelfde man als wie ons ‘Notting Hill’ en ‘Love, Actually’ gebracht heeft! Dus ik keek de film, en was meteen verkocht. Toen de film uitkwam op dvd heb ik hem meteen aangeschaft om zeer trots aan mijn dvd collectie toe te voegen,

In ‘About Time’ volgen we Tim, een lieve maar lichtelijk klungelige en sullige jongen. Hij krijgt van zijn vader te horen dat de mannen in hun familie kunnen reizen in de de tijd, en alsof het de normaalste zaak van de wereld is, accepteert hij dit heel snel en leert er goed gebruik van te maken!

Voor de mensen die de film onderhand nog niet gezien hebben zal ik niks verraden! Ik ga je wel zeggen dat het ontzettend leuk, gezellig en lief is; de onderlinge relaties, de typetjes! Waar je waarschijnlijk wel over na gaat denken is of het wel liefde is wanneer je gemanipuleerd wordt op zo’n manier, als je denkt dat iemand altijd het perfecte doet, (terwijl ze waarschijnlijk het moment al een paar keer overnieuw hebben kunnen doen) dan hou je toch niet van wie ze echt zijn, maar van degene als wie ze zich voordoen!
Ze focussen niet de hele film alleen maar op het tijdreizen, het is een film over het normale leven van normale mensen. Je kan er van genieten en om huilen omdat het zo heerlijk dichtbij ligt! Ik heb bij één scene in de film, wanneer Rachel een jurk uit aan het zoeken is voor een eetafspraak, zelfs mijn man erbij geroepen: Kijk! Dat zijn jij en ik!

Aan het einde van de film bedacht ik me wat volgens mij de boodschap van de film is; Leef About-time-hashtagelke dag gelukkig! Zelfs al zou je de optie hebben alles overnieuw te kunnen doen, zou je het echt willen?

Regisseur: Richard Curtis
Schrijver: Richard Curtis

Acteurs: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Lydia Wilson, Tom Hollander

Leuke feitjes:

  • Dit is de derde film waarin Rachels McAdams speelt als het liefje van een tijdreiziger, de andere films zijn; ‘The time Traveler’s Wife’ en ‘Midnight in Paris’.
  • Domhnall Gleeson is de zoon van Brendon Gleeson.