“O Apõstolo ” – Unieke animatiefilm vanaf 23 April in bioscoop

o_apostolo_65565100_ps_1_s-low“O Apõstolo ” – Unieke animatiefilm vanaf 23 April in bioscoop

Vanaf 23 april draait in de bioscoop “O APÕSTOLO”, een unieke stopmotion animatiefilm waarvan de poppen zijn gemaakt door een Nederlandse animatiestudio. De film is gebaseerd op het eeuwenoude thema “Santa Compaña” uit het Spaanse Galicië.

Ramón is ontsnapt uit de gevangenis en op weg naar een bergdorpje waar een schat begraven ligt. De weg voert over de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. In het dorpje heerst een eeuwenlange vloek en de ouderlingen van het dorpje zijn telkens op zoek naar nieuwe mensen om een processie van zielen te leiden. Iedere pelgrim die langskomt vormt een weerloze prooi. Zozeer zelfs dat de aartsbisschop van Santiago de Compostela ook poolshoogte neemt. Ramón en de prelaat stuiten op het geheim van de Santa Compaña en moeten levend weg zien te komen..

De poppen in de film zijn gemaakt door de Nederlandse animatiestudio Pedri-Animation (bekend van o_apostolo_65565100_st_1_s-lowNijntje).
De hoofden zijn vakkundig karikaturaal gemodelleerd naar die van de stemacteurs; zo is Luis Tosar te herkennen maar ook Carlos Blanco en Géraldine Chaplin. De film is gelauwerd op tientallen festivals als Publieksfavoriet, Beste Animatiefilm en winnaar van Jury prijzen. De soundtrack is o.a. van de beroemde componist Philip Glass.

Klik hier voor meer informatie en de trailer.