A Little Chaos – 2014

“Do you believe in order over landscape?”
the_king_s_gardens_51000049_ps_1_s-low
“A Little Chaos” speelt zich af in het jaar 1684 tijdens de regeerperiode van de befaamde Zonnekoning Lodewijk XIV. Het verhaal draait om de tuinarchitect André Le Nôtre wie is ingehuurd om de beroemde tuinen van Versailles te ontwerpen. Le Nôtre neemt, naast vele anderen, Hovenier Sabine De Barra aan om de openlucht-balzaal te ontwerpen. Het is een gok, gezien het feit dat ze een vrouw is en haar ontwerpstijl in zijn ogen zeer chaotisch is, maar Le Nôtre besluit op zijn intuïtie af te gaan. Terwijl ze omringt worden door ingewikkelde relaties en intriges aan het hof, de dood van de koningin en geheime tragedies, werken De Barra en Le Nôtre intens samen bij het uitvoeren van hun passies voor tuinieren. Tijdens de samenwerking groeit de aantrekkingskracht en ontstaat er ware liefde tussen deze sterke vrouw en enigszins melancholieke man.
Zelf vond ik de film erg langdradig en een beetje saai, vooral de historische foutjes vond ik erg storend… Een vrouw zou in die tijd absoluut niet zo’n beroep uitvoeren en al helemaal niet aan het hoofd van het bedrijf staan. Maar ik kreeg zeker zin om zelf te gaan tuinieren, en de kostuums en landschappen waren erg mooi. Daarnaast is Kate Winslet (voor mij in ieder geval) altijd een goede reden om mezelf naar de bioscoop te slepen, wat een prachtvrouw! En let goed op het mini rolletje van Stanley Tucci 😉

Bekijk hier de Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ENSjt4naxlE

Regisseur: Alan Rickman
Schrijvers: o.a. Jeremy Brock, Alison Deegan
Acteurs: o.a. Kate Winslet, Alan Rickman, Stanley Tucci


Leuke feitjes:
• Kate Winslet was 3 maanden zwanger toen ze klaar waren met filmen. Ze kondigde haar zwangerschap aan na 2 weken filmen.
• Sommige van de kostuums van de TV-serie “The Tudors” (2007) zijn aangepast en hergebruikt voor deze film, kostuumontwerper Joan Bergin was betrokken bij beide projecten.
• De film speelt zich af in Frankrijk maar is in geheel opgenomen in Londen, het filmen nam 40 dagen in beslag.
• In Frankrijk en Nederland is de film bekend onder de naam “The King’s Garden”

_D3S5979.NEF

_D3S5979.NEF