Straight Outta Compton nr. 1 in Amerika met $56.1 miljoen

SOC_Countdown_ONEMONTHC

STRAIGHT OUTTA COMPTON
NR. 1 IN AMERIKA
Uni_SOCIAL_SOC_KidsFromCompton

STRAIGHT OUTTA COMPTON is afgelopen weekend in première gegaan in de V.S. De film heeft daar $56.1 miljoen box office opgebracht en staat daarmee op de eerste plaats.
STRAIGHT OUTTA COMPTON vertelt het verhaal van de hip-hop groep N.W.A., gevormd door Dr. Dre, Ice Cube, Easy E, DJ Yella en MC Ren.

In 1987 gebruikten vijf jonge mannen openhartige teksten en hardcore beats om hun frustraties en woede over hun leven in één van de meest gevaarlijke buurten van Amerika te uiten en creëerden hiermee een machtig wapen: hun muziek. Deze culturele rebellen vormden samen de N.W.A. Met hun muziek, attitude en talent vochten ze tegen de autoriteiten die hen onder de duim wilden houden. In hun teksten vertelden ze de waarheid over het leven in de hood en begonnen ze een sociale revolutie die nog steeds invloed heeft op de hedendaagse samenleving.

Cast 598Straight Outta ComptonMet o.a. O’Shea Jackson Jr., Corey Hawkins en Jason Mitchell als Ice Cube, Dr. Dre en Eazy-E. De film is geregisseerd door F. Gary Gray (Friday, Set It Off, The Italian Job). Geproduceerd door de Ice Cube en Dr. Dre, samen met Matt Alvarez en Tomica Woods-Wright. Uitvoerend producenten zijn Gray, David Engel, Bill Straus, Ronald G. Muhammad, Scott Bernstein en Adam Merims

STRAIGHT OUTTA COMPTON draait vanaf 3 september in de bioscoop.
www.straightouttacompton.nl

StraightOuttaCompton_QUAD