Gouden Film voor VENTOUX

GOUDEN FILM VOOR VENTOUX
Vanmiddag werden Leopold Witte en producent Hans de Wolf in het Ketelhuis te Amsterdam verrast met de Gouden Film voor VENTOUX, een film van regisseur Nicole van Kilsdonk. De film over de vier jeugdvrienden die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop weten te trekken. De Gouden Film werd namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt door Alex de Ronde, directeur van het Ketelhuis.

baa80c12-13be-4c3c-8357-b27d30af69c6
V.l.n.r: Acteur Leopold Witte en producent Hans de Wolf met de Gouden Film voor VENTOUX

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura, zich meldt en het verleden zich aandient. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Hoofdrollen worden gespeeld door Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Maruschka Detmers, Abbey Hoes, Martijn Lakemeier, Alex Hendrickx, Jonas Smulders, Jip van den Dool en Bram Verrecas. Het gelijknamige boek van Bert Wagendorp, dat gebaseerd is op het scenario van VENTOUX, is inmiddels meer dan 150 duizend keer verkocht.

Nicole van Kilsdonk: “Ik ben echt bijzonder blij dat we de 100.000 gehaald hebben. Ik liep al acht jaar met het idee voor de film in mijn hoofd en het is heel mooi dat zoveel verschillende soorten mensen die film zijn gaan zien. Ook mensen die niet zo vaak naar de bioscoop gaan. Een cadeautje voor de geweldige cast en fijne crew.”

VENTOUX is geproduceerd door KeyFilm in samenwerking met het Belgische Prime Time. De film werd mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds, de NTR, Cinecrowd, CoBO, het Abraham Tuschinksi Fonds, Screen Flanders en Belgian Tax Shelter. De distributie ligt in handen van September Film. VENTOUX is vanaf 10 september te verkrijgen op DVD, Blu-ray en VOD.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film: Nicole van Kilsdonk en Bert Wagendorp.

Ventoux_Poster_70x100.indd