The Pact – 2012

“Are you alone in your house?”
Nichole Barlow komt terug naar haar geboortestad om de begrafenis van haar moeder te regelen. Ze belt haar vervreemde zus Annie om haar te helpen met alle regelingen, maar Annie is te getraumatiseerd door haar moeder om ook maar enige interesse te tonen in haar overlijden. Nichole weet haar echter toch te overtuigen om te komen, maar wanneer Annie arriveert blijkt Nichole te zijn verdwenen…the pact 1.4

Annie besluit in haar moeders huis te verblijven tot de begrafenis, hopend dat Nichole daar misschien komt opdagen. Annie voelt zich zeer ongemakkelijk in het huis van haar moeder, herinneringen uit haar pijnlijke jeugd komen boven en ze heeft het sterke gevoel niet alleen te zijn in het huis…
Op de begrafenis komen Annies nicht Liz en de dochter van Nichole, Eva, opdagen, maar ook hun hebben al een paar dagen niets vernomen van Nichole. Liz en Eva komen ook in het huis van Annies moeder overnachten en meteen de eerste nacht worden ze door een onzichtbare entiteit aangevallen! Annie en Eva ontsnappen ternauwernood, maar Liz verdwijnt op mysterieuze wijze…
Annie gaat hierna met een beetje hulp van een lokale politieagent op onderzoek uit en ontdekt allemaal geheimen in het verleden van haar moeder en haar familie.
the pact 1.2

Ik vond het een zeer vermakelijke en op sommige momenten zelfs spannende film! Er zitten een aantal gaten in het verhaal die nooit helemaal duidelijk worden, acties die niet helemaal logisch zijn… maar er zitten erg goede schrik-effecten in, een medium wie daadwerkelijk erg geloofwaardig is, en de filmmuziek houdt je goed in spanning (als het idee van een onbekende entiteit in je huis nog niet genoeg is)! Ook is het camerawerk erg interessant; heel veel goede shots die het huis het idee van een doolhof geven. Al met al zeker een aanrader voor ’s avonds laat met popcorn!

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=q-1oPNkmbz0

Regisseur: Nicholas McCarthy
Schrijvers: Nicholas McCarthy
Acteurs: o.a. Caity Lotz, Casper Van Dien, Haley Hudson

Leuke feitjes: the pact 1.3
• Wanneer Annie het internet afzoekt naar ‘Judas’, komt ze de fictionele “Judas-The San Pedro Killer” tegen. Hoewel het personage verzonnen is zijn de slachtoffers (inclusief de echte namen en locaties) de slachtoffers van de beroemde “Zodiac” moordenaar.
• De karakternamen ‘Click’ en ‘Barlow’ zitten ook in Stephen King’s boek ”Salem’s Lot”.
• De motor van Annie is een 1970 Honda CB350.