Horrormeester Wes Craven overleden

“Horror films don’t create fear. They release it.”
Wes CravenMV5BMTMzNDc3NTQxMl5BMl5BanBnXkFtZTcwODM1NTI5NA@@._V1__SX1030_SY441_Wesley Earl Craven is gisteren op 76 jarige leeftijd overleden in Los Angeles, California, USA. Wes Craven was vooral bekend vanwege het schrijven en regisseren van “The Last House on the Left” (1972), “The Hills Have Eyes” (1977), en “A Nightmare on Elm Street” (1984). Ook heeft hij de beroemde “Scream” quadrilogy geregisseerd.

Wes Craven stond bekend om zijn sterke vrouwelijke karakters en de buitengewone en gruwelijke situaties die hij gebruikte in zijn films. Craven verzon zeer sadistische en brute slechteriken die vaak misvormd en monstrueus waren, ook gebruikte hij brutale en zeer grafische afbeeldingen van geweld.MV5BNzc4NzI0ODMzM15BMl5BanBnXkFtZTYwNzQ4MTM3._V1__SX1030_SY441_“I like to address the fears of my culture. I believe it’s good to face the enemy, for the enemy is fear.”
Wes CravenMV5BMjE5OTA5MDQzM15BMl5BanBnXkFtZTcwMzY4ODUwNw@@._V1__SX1030_SY441_

Craven zal zeer gemist worden.
Geboren: Wesley Earl Craven 2 Augustus, 1939 in Cleveland, Ohio, USA – Overleden: 30 Augustus, 2015 in Los Angeles, California, USA

Klik hier voor meer informatie:
http://www.imdb.com/name/nm0000127/?ref_=fn_al_nm_1MV5BMTg5MTA0ODQ4N15BMl5BanBnXkFtZTcwMzcyNjc5Mw@@._V1__SX1030_SY441_Leuke feitjes over Wes Craven:

• Vader van Jonathan Craven en Jessica Craven.
• Begerige vogelkijker.
• Zou bijna de kans om “Scream” (1996) afgewezen hebben omdat de openingsmoord hem teveel deed denken aan de climax van “The Last House on the Left” (1972), zijn eerste film.
• Zijn visie voor ‘Freddy Kreuger’ kwam van een jeugdherinnering; toen hij 10 jaar oud was, keek hij uit het raam van het appartement waar hij toen woonde en een dronken man, gekleed in vieze kleding en een hoed, keek hem recht aan en bleef hem een aantal minuten aanstaren. Hier werd Craven zo bang van dat hij, later, het uiterlijk van de man gebruikte als basis voor ‘Freddy’.
• Regisseerde één Oscar genomineerde rol: ‘Meryl Streep’ in Music of the Heart (1999).
• Baseerde het script van ”A Nightmare On Elm Street (1984)” op een nieuwsbericht over een groep lichamelijk en mentaal gezonde jongemannen die waren overleden in hun slaap tijdens gruwelijke nachtmerries.