‘Everest’ Openingsfilm Venice Film Festival

everest1

EVEREST is 2 september in première gegaan als openingsfilm van het Venice Film Festival in aanwezigheid van Jason Clarke, Josh Brolin, Jake Gyllenhaal, Emily Watson en regisseur Baltasar Kormákur. Bekijk hier de premièrebeelden.

Volg fotograaf Greg Williams voor mooie behind-the-scenes shots van het Venice Film Festival.
https://www.facebook.com/gregwilliamsphotography/timeline
De indrukwekkende film EVEREST is gebaseerd op de ongelooflijke gebeurtenissen rondom een poging om de top van de hoogste berg ter wereld, Everest, te bereiken.

EVEREST brengt de ontzagwekkende tocht van twee verschillende expedities in beeld, die terecht komen in één van de hevigste sneeuwstormen die de mensheid ooit heeft gekend.

De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre omstandigheden op aarde wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven.

Met o.a. Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson en Jake Gyllenhaal.

everest2

EVEREST is geregisseerd door Baltasar Kormákur (2 Guns, Contraband) en geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title, Brian Oliver en Tyler Thompson van Cross Creek Pictures en Nicky Kentish Barnes en Kormákur.

Universal Pictures en Walden Media’s presentatie van Everest – in samenwerking met Cross Creek Picture – is bewerkt voor het witte doek door William Nicholson (Gladiator) en Oscarwinnaar Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire).

De film is op locatie in Nepal opgenomen bij de Everest, de Italiaanse Alpen, Cinecittà Studios in Rome en Pinewood Studios in Engeland.

EVEREST draait vanaf 17 september in de bioscoop, in 3D en IMAX 3D.
www.everestfilm.nleverest3