De Meest Gehypete Films van 2015

Tot nu toe is 2015 een goed jaar geweest wat films betreft. We zijn getrakteerd op een aantal uitstekende films die de vieze smaak van afgrijselijkheden wegnemen, zoals ‘Pixels’ die gebaseerd is op het uitgangspunt (en de grafische effecten) van een live-actiefilm waarin de aarde aangevallen wordt door een door buitenaardse wezens bestuurde videogame. Hij had fantastisch moeten zijn, maar ja, Adam Sandler speelde erin en het is al 10 jaar geleden sinds hij iets noemenswaardigs heeft gedaan.

Er zijn een paar enorme Hollywood kaskrakers geweest, maar laten we eerst een klein momentje nemen om twee uitstekende Britse films te belichten die op twee compleet andere delen van het spectrum liggen. Ten eerste, Mr. Holmes, met daarin als hoofdrolspeler Ian McKellen als een ouder wordende Sherlock Holmes die kampt met een vervagende herinnering terwijl hij de laatste zaak van zijn carrière probeert op te lossen. Het is een prachtig verhaal dat zich richt op een nogal misantropische man die gepijnigd wordt door relaties uit het verleden en tegelijkertijd probeert nieuwe relaties op te bouwen en de laatste aanwijzingen omtrent een onopgeloste misdaad aan elkaar te knopen. Dit is Gandalf en Magneto als Sherlock Holmes. Wat wil je nog meer?

De andere is Kingsman: The Secret Service. Hierin is Colin Firth een Britse spion met als missie iemand te recruteren die hem kan vervangen. De film heeft die typische Britse droge humor en vernuftigheid en heeft Colin Firth in de hoofdrol. Als je hem nog niet gezien hebt dan zou je dat moeten doen.

Eén film waar erg naar werd uitgekeken was Jurassic World. Deze film was eindeloos gehypet en eerlijk gezegd deden de eerste trailers hem niet veel recht aan. Jurassic Park was al even een tijdje geleden en om er nog één te zien in de bioscoop met Chris Pratt in de hoofdrol, die ongelooflijk is geweest sinds zijn doorbraak als steracteur, was bijna te goed om waar te zijn. De film werd goed ontvangen, en Chris Pratt heeft al getekend voor de vervolgfilms.

Film franchises zoals Jurassic Park, Avengers, Minions, Frozen, Harry Potter en Star Wars zijn meer dan films. Ze produceren spin-offs, TV-shows, boeken, computerspellen, online spellen, actiefiguren en alledaagse voorwerpen zoals potloden en spaarpotten onder hun merk. Deze vorm van marketing en groot bereik voedt de hype. Niet alleen zullen mensen geneigd zijn de oudere films te herzien of de boeken te herlezen, ook andere bedrijven maken gretig gebruik van de populariteit van deze films. Spellen met een Jurassic Park-thema zijn erg populair, denk hierbij aan allerlei computerspellen maar ook online bij Online Casinos Nederland zien we Jurrasic Park spellen opkomen.

Nog een zeer geliefde Hollywood film is Avengers: Age of Ultron. De visuele effecten in Avengers waren super en de verhaallijn was erg sterk. Marvel is steeds beter geworden met hun vervolgfilms en de hele verbondenheid binnen het rijk van Marvel films houdt je verslaafd.

MI: Rogue Nation is een film die niet alleen knallende actie bevat, maar ook zeer tot het intellect aanspreekt wegens het slimme script.  omdat het script Complexe personages en een heleboel schokkende plottwists houden je aan het gissen Soms gebruikt het de intense karakter-gecentreerde, op dialoog gebaseerde scènes zoals uit Tinker Tailor samen met de non-stop actie van The Expendables. Dit is een mix van Bond, Avengers en Ocean’s Eleven en als dat je niet overtuigt dan zal niets dat doen.

Over Bond gesproken, één van de meest geanticipeerde films van het jaar is Daniel Craig’s vierde vertolking van ’s wereld’s beste spion in het binnenkort verschijnende Spectre. Craig’s Bond is een welkome ontsnapping geweest uit de met gadgets overladen harlequinade van Pierce Brosnan en is een reflectie van hoe de moderne maatschappij de wereld ziet met zijn donkere kant, geloofwaardige verhaallijnen en licht ironische vervreemding in een wereld die beter verbonden is dan ooit. Dat alles terzijde, en zelfs als we de terugkeer van de magnifieke Sam Mendes als regisseur negeren, is dit een verplichte film om te zien alleen al voor het talent van Christoph Waltz. Heeft deze man ooit een film gemaakt die niet ongelooflijk was? De trailers zijn kippenvelopwekkend goed en dit gaat de boeken in als één van de beste films van het jaar zoniet van het decennium.

Vele films waren ontzettend gehypet voordat ze uitkwamen, zoals Furious 7, Terminator: Genisys en 50 Shades of Grey, maar laten we eindigen met wat waarschijnlijk de meest naar uitgekeken film van het decennium is.

Het is niet Mockingjay: Part 2, hoewel die er zo bij zou kunnen horen, maar nee, het is de langverwachte uitbreiding van de Star Wars saga met The Force Awakens. Vele Star Warsfans zagen het nieuws dat Disney Lucasfilm heeft gekocht en drie nieuwe films zou gaan maken met enige schroom tegemoet.

Men vroeg zich af of de verhaallijnen wel goed zouden zijn, of Disney het alleen om het geld deed en het nieuws dat J.J. Abrams als regisseur zou optreden werd skeptisch ontvangen wegens zijn Star Trek films. De trailers hebben velen overtuigd. Het is nog maar afwachten of de nieuwe reeks series de originile trilogie overtreffen.