Frozen – 2013

MV5BMTc5ODQzOTk0NV5BMl5BanBnXkFtZTgwODcwMDk4NTE@._V1__SX1030_SY441_“Some people are worth melting for”

Onderhand alweer een tijdje geleden dat deze film is uitgekomen, maar ik heb hem net op DVD aangeschaft en heb weer heerlijk zitten genieten, dus ik dacht ik breng de film weer onder de aandacht! Ik hou van sprookjes (zeker de sprookjes van Hans Andersen), en zelfs al vind ik animatiefilms niet altijd even denderend (zoals ‘Brave’ sorry maar hoe mooi het ook was gedaan, het verhaal was een beetje saai…); ze zijn altijd zeer vermakelijk!

‘Frozen’ verteld een nieuwe versie van het sprookje ‘de Sneeuwkoningin’ van Hans Andersen, met 2 zussen in plaats van een broer en zus, en een eenzame sneeuwkoningin die het allemaal niet slecht bedoeld. Het verhaal draait om de 2 koninklijke zussen Anna en Elsa; Elsa eenzaam en teruggetrokken en Anna de eeuwige optimist.

Al vanaf jongs af aan zijn Anna en Elsa achter de poorten van hun kasteel Arundell afgesloten van de wereld, ze verliezen hun ouders op jonge leeftijd en vanwege het feit dat ze op jonge leeftijd uit elkaar zijn gegroeid zijn ze op zichzelf aangewezen. De dag dat Elsa gekroond word is de dag dat het avontuur begint voor ons en hun!

MV5BMjA4MjczMDgxOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzk5MDY2MDE@._V1__SX1030_SY441_Naast de zussen hebben we natuurlijk nog een verscheidenheid van andere leuke karakters om van te genieten, en dan met name Kristof met zijn eland Sven, Olaf de sneeuwman en alle vriendelijke gekke steentrollen! Als je ook maar een beetje van Disney, animatie, vrolijke liedjes en aandoenlijke humor houdt is dit de film voor jou! Daarnaast zijn de special effects met al het ijs en sneeuw prachtig gedaan, je ziet hoeveel liefde en hard werk ze in de film hebben gestoken, en geloof mij, het was het allemaal waard!

Regisseur: Chris Buck, Jennifer Lee
Schrijvers: Jennifer Lee, Hans Christian Andersen
Stemmetjes: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Alan Tudyk

Leuke feitjes:

  • Er staat een Mickey Mouse knuffel op de plank in de ‘Wandering Oaken’s Trading Post and Sauna’.
  • Kristen Bell heeft verklaard met deze film een levenslange droom te hebben vervuld; sinds ze de ‘kleine zeemeermin’ en ‘Aladin’ had gezien wilde ze al een stemmetje doen in een Disney film. In die tijd heeft ze zelf een aantal Disney liedjes gezongen en opgenomen op een cassette bandje.
  • De karakters van Anna, Hans en Kristof zijn allemaal vernoemd naar Hans Christian Andersen; Hans als in Hans, (Krist)of als in (Christ)ian, en (An)na als in (An)dersen.
  • Deze film is het Regisseurs debuut van Jennifer Lee. Lee werd hiermee de eerste vrouw die een animatie film voor Walt Disney Studio’s geregisseerd heeft.