International Film Festival Rotterdam introduceert Warsteiner Publieksprijs

45ste International Film Festival Rotterdam
27 januari – 7 februari 2016

International Film Festival Rotterdam introduceert Warsteiner Publieksprijs

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Warsteiner hebben hun meerjarige samenwerking uitgebreid met de Warsteiner Publieksprijs. Het premium biermerk is sinds 2015 partner en sponsor van het filmfestival. Het partnerschap bestaat uit het gezamenlijk opzetten van verschillende merkgerelateerde acties en evenementen, het faciliteren van de horeca op IFFR en het sponsoren van de Warsteiner Publieksprijs.
b2d22fbc-b660-4fe8-b52b-95f76e84ed1a
Janneke Staarink, zakelijk directeur IFFR: “De publieksprijs is een prijs die erg dicht bij het festivalpubliek staat: zij bepalen immers wie de winnaar wordt. Ik kan me dan ook geen betere partner voor deze prijs bedenken dan Warsteiner: een kwalitatief en creatief merk dat enorm geliefd is onder onze festivalbezoekers. Dat de samenwerking wordt uitgebreid, voelt heel natuurlijk: vorig jaar kreeg het partnerschap een vliegende start, met als klap op de vuurpijl de Closing Night by Warsteiner. Dat smaakte zeker naar meer.”

Marcel Beekman, directeur Warsteiner Benelux: “Afgelopen editie is een solide basis gelegd voor een langdurige en succesvolle samenwerking tussen Warsteiner en IFFR. Door opvallende, creatieve activaties – zoals de limited edition IFFR-flesjes – wisten we onze gezamenlijke doelgroep duidelijk te verrassen. Cultureel partnerschap is voor ons niet nieuw, maar het DNA van de bezoekers van IFFR en de mensen die genieten van Warsteiner, komen opvallend goed overeen. De Warsteiner Publieksprijs lijkt dan ook een logische volgende stap.”

Rotterdam, 23 januari 2015 Dance Dance Dance in de Schouwburg tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam 2015. Foto Bas Czerwinski
Middels de welbekende scheurkaarten kunnen de bezoekers van IFFR ook komende editie bepalen wat de publieksfavoriet van het festival wordt. De film met de meeste stemmen wint de Warsteiner Publieksprijs. Aan de Warsteiner Publieksprijs is een prijs van €10.000 verbonden. De Closing Night by Warsteiner vindt plaats op zaterdag 6 februari 2016.

Over Warsteiner
In het dorpje Warstein, in het natuurrijke Sauerland, wordt sinds 1753 Warsteiner gebrouwen. Dit gebeurt nog altijd volgens de eeuwenoude tradities van het Reinheitsgebot (1516) in een van de modernste brouwerijen van Europa. Vanuit de familiebrouwerij, die sinds negen generaties eigendom is van de familie Cramer, worden de bieren van Warsteiner naar inmiddels meer dan zestig landen wereldwijd geëxporteerd. Het biermerk is sinds de twintigste eeuw sterk verbonden met kunst, design en premium sports, en sponsort verschillende evenementen, zoals IFFR, Dekmantel en het KLM Open. Warsteiner is een progressief, zelfverzekerd, premium biermerk dat zich als doel stelt mensen wereldwijd te laten genieten van het beste dat de Duitse brouwcultuur te bieden heeft.

Over IFFR
Al vier decennia koestert, ontwikkelt en presenteert IFFR vol trots de auteurscinema, door filmmakers te helpen een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Het festival staat internationaal bekend om haar eigenzinnige en innovatieve programmering, met in het bijzonder aandacht voor talentvolle beginnende filmmakers. Films van een hoge kwaliteit uit de hele wereld worden in Rotterdam gepresenteerd aan een groot internationaal publiek, met als doel te inspireren en blikken te verbreden.

IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld – De 45ste editie vindt dit jaar plaats van woensdag 27 januari tot en met zondag 7 februari. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens, talkshows en debatten is Rotterdam twaalf dagen lang een spannende, mondiale filmhoofdstad. Meer informatie via IFFR.com. De officiële kaartverkoop start op vrijdagavond 22 januari.

e66f4c59-1793-457e-a309-b6f741ed520a