Bon Bini Holland krijgt Gouden Film

5d17a209-56f4-4c4d-bd53-4112486d6c2
BON BINI HOLLAND, het speelfilmdebuut van regisseur Jelle de Jonge, heeft de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de ‘onbeskoft grappige’ film in de bioscoop gezien. Om dit te vieren werd Jandino Asporaat vanmiddag te Pathé de Kuip verrast met de Gouden Film. Aan John Williams was de eer om de award namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds te overhandigen. Daarnaast overhandigde Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen aan Reint Schölvinck en Jandino Asporaat, de scenarioschrijvers van de film.
6118ae24-c7e9-4386-85fc-d05315316c6b

In BON BINI HOLLAND ontmoeten we Robertico Florentina (Jandino Asporaat): een brutale, maar charmante oplichter uit Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van af weet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlle Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader de rijke zakenman Ken Maduro (Dennis Rudge) is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen, maar wordt behoorlijk overhoop gegooid als zijn tante Judeska, zijn collega’s van FC Kip en buurvrouw Gerrie ten tonele verschijnen. Het lijkt helemaal uit de hand te lopen als Robertico ook nog eens verliefd wordt op Noëlla…

BON BINI HOLLAND is het speelfilmdebuut van regisseur Jelle de Jonge, die al eerder zijn bijdrage leverde aan De Dino Show, en is geschreven door Reint Schölvinck, Ernst Gonlag en Jandino Asporaat. De film is geproduceerd door Maarten Swart van Kaap Holland Film en tot stand gekomen met steun van RTL Entertainment, Warner Bros. International Television Production Holding B.V., Entertainment One Benelux, Stichting Abraham Tuschinski Fonds en met een bijdrage uit de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds. BON BINI HOLLAND wordt gedistribueerd door Entertainment One en is momenteel in 97 Nederlandse bioscoopzalen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

BON BINI HOLLAND is de vijftiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

www.bonbiniholland.nl