Exeter – 2015

Ik heb niets opgezocht over deze film voor ik hem ging kijken, soms is het wel leuk om een film te kijken zonder te weten welke kant het op zal gaan! Volgens IMDB is het een horror/mysterie/thriller en dat is alle informatie die ik nodig heb.

De film gaat over een leegstaande inrichting welke net is opgekocht door de kerk om te herinrichten als jeugdcentrum. Patrick is een lokale jongen die eerwaarde Conway helpt bij het verwezenlijken van dit plan. Wanneer Patrick echter aan zijn vrienden laat weten dat het gebouw leegstaat word dit gezien als de ideale locatie voor een groot feest, en natuurlijk loopt dit feest snel uit de hand met veel alcohol en drugs! De ochtend na het feest gaan de overgebleven jongeren die nog stijf staan van de drugs niet naar huis maar besluiten een ritueel uit te proberen en vanaf hier loopt de situatie belachelijk snel uit de hand; het ritueel geeft vrijheid aan een demon om één voor één bezit te nemen van de jongeren! Ze komen er al snel achter dat de inrichting een duister verleden heeft…
MV5BODA3NjAxMTIzN15BMl5BanBnXkFtZTgwODY0MDM1NTE@._V1__SX1303_SY592_

Ik zal je vast zeggen dat je geen hoogstaande horror hoeft te verwachten; de effecten en de make-up zijn goed en realistisch, de locatie is ideaal voor het genre en de voorgeschiedenis die je krijgt over de inrichting is intrigerend… maar daar houdt het helaas wel op! Het acteerwerk is matig, het verhaal is uitgeleefd en het tempo is gehaast. Als je snel vrede hebt met het feit dat het een comedy/horror film is en stopt met het hebben van hoge verwachtingen is de film erg vermakelijk! Je moet gewoon ophouden met denken ‘Waarom?’ en beginnen met denken ‘Ach, waarom ook niet!’.

Ik zou hem zeker aanraden als een lollige wegkijk film voor een brakke zondag. Er zaten meerdere dingen in die echt heel grappig waren; zoals de ‘Do It Yourself’ website voor een exorcisme, mensen die op ontzettend stomme manieren sterven en de interessante manieren waarop de jongeren omgaan met bizarre situaties!

Regisseur: Marcus Nispel
Schrijvers: Kirsten McCallion
Acteurs: o.a. Stephen Lang, Kevin Chapman, Kelly Blatz