Viering International Day of Happiness met Angry Birds’ Red, Chuck en Bomb

20 maart stond wereldwijd in het teken van de ‘International Day of Happiness’, een initiatief van de Verenigde Naties (VN). 2 dagen eerder werd Angry Birds’ Red in New York door de VN benoemd tot ‘United Nations Honorary Ambassador for Green on the International Day of Happiness’. Als ambassadeur vraagt Red om aandacht voor de strijd tegen klimaatverandering: een happy planet. Om de International Day of Happiness te vieren waren Angry Birds’ Red, Chunck en Bomb in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam, samen met stemacteurs Eddy Zoëy, Robin Martens en Murth Mossel. Zij vertolken de stemmen van Red, resp. Stella en Bomb.

ANGRY BIRDS: de film speelt zich af op een prachtig eiland vol met vogels. Alle vogels die op dit paradijselijke eiland wonen, zijn erg blij, vrolijk en gelukkig, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes: Red, een temperamentvolle vogel met een slecht humeur, de hyperactieve supersnelle Chuck en de opvliegende Bomb, met een heel kort lontje… Wanneer er vreemde groene varkentjes op bezoek komen, zijn het juist de buitenbeentjes die moeten uitvogelen wat deze varkens van plan zijn.

In de Nederlands gesproken versie van de film met de stemmen van Eddy Zoëy, Robin Martens, Murth Mossel, Frank Lammers, Ruben Nicolai en Isa Hoes.

Foto’s (c) Armelle van Helden