Slender – 2015

“DON’T believe”

We leren Joel en Dan kennen; Dan werkt in een bar en Joel is voor zover we weten al jaren aan het niksnutten. De 2 willen graag samen een documentaire maken, maar dubben nog over een onderwerp. Wanneer Dan een licht hysterische vrouw tegenkomt in de trein met een warrig verhaal over een gezichtloze magere entiteit die haar kinderen gekidnapt zou hebben, denkt hij het onderwerp voor hun documentaire te hebben gevonden.

Slender2Wanneer ze echter een tijd later bij de vrouw langs gaan om haar te interviewen over de ontvoering van haar kinderen en vooral over de vreemde entiteit die ze meegenomen zou hebben, komt de vrouw snel terug op haar originele verhaal en beweert ze dat ze door haar medicijnen hysterisch was en zich de entiteit verbeeld had…

Joel en Dan denken dat het onzin is en dat de vrouw iets te verbergen heeft, dus verzint Joel een gemeen plan om de vrouw te laten schrikken, om zo een oprechte reactie uit te lokken en achter de waarheid te komen. Helaas komen ze er al snel achter dat wat de vrouw te verbergen heeft niet iets is wat ze willen weten…

Slender1

Ik was vorige week al op zoek naar deze film om hem toe te voegen aan mijn ‘Slenderman’ collectie! (Zie recensies ‘Slenderman’ en ‘Always Watching’) Gisteren heb ik de film toevallig gevonden en kon ik niet wachten hem te gaan kijken! Ik was na 2 slechte ‘Slenderman’ films een beetje huiverig, maar gelukkig viel deze absoluut niet tegen; de film heeft een leuke opbouw, je hebt de tijd om de karakters een beetje te leren kennen, en de sfeer is goed neergezet. Ze bouwen het langzaam op door de film op te delen in 4 fases: de zoektocht naar een onderwerp, het voorbereidende werk en de interviews, het verzinnen van een plan om de vrouw te laten schrikken en dan; de climax. Ze gebruiken de kracht van suggestie om hun kijker bang te maken en geven je net genoeg beelden om er kracht achter te zetten! Het enige jammere aan de film was dat de film voor mijn gevoel net echt eng aan het worden was toen hij ten einde liep… wat mij betreft hadden ze er nog wel een half uur aan kunnen plakken!  Ik zou de film zeker aanraden!

Regisseur: Joel Petrie
Schrijvers: Raymund Delmar, Joel Petrie
Acteurs: o.a. Joel Petrie, Dan Schovaers, Mili Parks

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl