Enzo Knol is Chuck in Angry Birds: de film

Vandaag heeft Enzo Knol via een nieuwe vlog op zijn YouTube kanaal bekend gemaakt dat hij de stem inspreekt van de supersnelle gele Angry Bird Chuck in ANGRY BIRDS: DE FILM.

Angry Birds - Character Card - CmhuckIn zijn vlog zegt Enzo: “Ik heb in spanning lopen wachten… maar nu kan ik in één keer zeggen: I made it. […] Chuck is een ADHD vogeltje die stuitert van hort naar her, en die doet helemaal gek. En ik dacht: die past perfect bij mij. […] Dit wordt de allereerste keer dat ik gewoon één van de hoofdrollen heb van een animatiefilm, een voice-over. En ik ben hier zo, zo, zo enthousiast over. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Onlangs hebben wij de andere Nederlandse stemacteurs bekend gemaakt die een rol hebben in de film. Eddy Zoëy zal de stem inspreken van Red, Murth Mossel is Bomb, Isa Hoes is Matilda en Robin Martens zal te horen zijn als Stella. Daarnaast zal Frank Lammers de stem inspreken van de Mighty Eagle en Jörgen Raymann die van rechter Peckinpah. De stem van varken Leonard wordt ingesproken door Ruben Nicolai en varken Ross door Giel Beelen.

ANGRY BIRDS: DE FILM speelt zich af op een prachtig eiland vol met vogels. Alle vogels die op dit paradijselijke eiland wonen zijn erg blij, vrolijk en gelukkig, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes: Red (Jason Sudeikis), een temperamentvolle vogel met een slecht humeur, de hyperactieve supersnelle Chuck (Josh Gad) en de opvliegende Bomb (Danny McBride), met een heel kort lontje… Wanneer er vreemde groene varkentjes op bezoek komen zijn het juist deze buitenbeentjes die moeten uitvogelen wat de varkens van plan zijn.

In de originele versie met de stemmen van o.a. Jason Sudeikis (We’re the Millers, Horrible Bosses), Josh Gad (Frozen), Danny McBride (This is the End), Maya Rudolph (Bridesmaids), Kate McKinnon (SNL, Ghostbusters), Bill Hader (Cloudy with a Chance of Meatballs) en Peter Dinklage (Game of Thrones).

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Eddy Zoëy (Red), Enzo Knol (Chuck), Murth Mossel (Bomb), Robin Martens (Stella), Frank Lammers (Mighty Eagle), Isa Hoes (Matilda), Jörgen Raymann (Rechter Peckinpah), Ruben Nicolai (Leonard) en Giel Beelen (Ross).

ANGRY BIRDS: DE FILM draait vanaf 18 mei 2016 in de bioscoop, in 2D en 3D. In de originele en Nederlands gesproken versie. Voorpremières vanaf het pinksterweekend (14 mei a.s.).

AB_INTL_QUAD_TSR_LK2_3D_NL_V2.indd

www.angrybirdsfilm.nl
www.facebook.com/AngryBirdsFilmNL