IFFR krijgt eigen avond in KINO

International Film Festival Rotterdam (IFFR) programmeert vanaf deze zomer elke eerste woensdag van de maand zijn eigen avond in KINO. De maandelijkse IFFR-avond in het historische Rotterdamse filmtheater in de Gouvernestraat wordt een dwarsdoorsnede van de diverse programmaonderdelen van het jaarlijkse filmfestival.

IFFR presenteert in KINO – dat na de zomer de deuren opent – onder andere features, shorts en overzichtstentoonstellingen. De avond wordt volledig door het filmfestival verzorgd en vindt plaats in Kino 4 (111 zitplaatsen).

Bero Beyer, festivaldirecteur IFFR: “Dit initiatief vat samen wat het festival behelst: een lange traditie van filmvertoningen en het steeds weer bedenken en uitvoeren van nieuwe manieren om films te delen. Met deze avond komt alles samen: KINO geeft ons de ruimte het hele jaar door in de stad aanwezig te zijn, en dat op de plek waar het festival ooit begon en tot bloei kwam.”

Jan de Vries, creatief directeur KINO: “Het programmeren van een maandelijkse IFFR-avond past precies bij wat wij met KINO voor ogen hebben: een mix van grote en kleine films, retrospectieven, classics en shorts van hoge kwaliteit. Lezingen, debatten of een bijzondere gast geven extra context aan de programmering. Een samenwerking op deze historische plek is voor ons, als filmliefhebber en groot fan van IFFR, meer dan logisch.”

IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De 46ste editie vindt plaats van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari 2017. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows en debatten is Rotterdam twaalf dagen lang een spannende, mondiale filmhoofdstad. Meer informatie via IFFR.com.