The Girl in the Photographs – 2015

Verveelde Colleen in de slaperige gemeenschap van Spearfish begint het leven ineens een stuk spannender te vinden als er overal speciaal voor haar foto’s worden achtergelaten; foto’s van zwaar gemutileerde en vermoorde jonge vrouwen… Ze heeft er al 7 ontvangen en bij elke foto stapte ze weer naar de politie, helaas neemt de lokale Sheriff haar niet serieus en hij doet het af als een geintje of misschien een luguber kunstproject van iemand.  Terwijl Colleen steeds meer gefrustreerd en bang raakt, leest beroemde fotograaf Peter Hemmings over de foto’s op het internet en raakt geïnspireerd om er zelf een fotoshoot op te baseren. Hij en zijn entourage reizen af naar Spearfish en gaan op zoek naar mogelijke modellen onder de lokale bevolking. Colleen werkt in de supermarkt en komt zo in contact met Peter die haar uitnodigt voor een feest in zijn gehuurde villa. Wat Colleen niet weet is dat ze nauwlettend in de gaten gehouden wordt, en haar stalker is niet zo enthousiast over haar  nieuwe vrienden…

girl3De film had een goede openingsscène (of openingsmoord om het beter te zeggen), en bleef boeiend tot het eind. Ik zal niet zeggen dat ik op het puntje van mijn stoel zat, maar het was leuk wegkijken! De moorden zijn lekker sadistisch, maar niet te ‘overkill’ . De soundtrack was echt heel goed, zorgde voor een goede passende sfeer. En de acteurs zijn best geloofwaardig, hoewel sommige een beetje te typerend voor hun karakter waren. Je weet wel; Modellen met een overdreven ‘de wereld draait om mij’ en een matige beroemdheid met een God-complex. De hoofdrolspeelster Colleen was een beetje jammerlijk; heel mooi meisje, goede actrice, en dan die sacherijnige boze blik de hele film door… een beetje het standaard zeurderige ‘niemand begrijpt mij en de wereld is tegen mij’ typetje.

Wat mij echt enthousiast maakte meteen in de eerste 10 minuten is dat Katherine Isabelle en Mitch Pileggi erin zaten. Dit zijn toch 2 van mijn favoriete acteurs; Mitch natuurlijk vanwege X-Files, en Katherine vanwege de geniale horrorfilms ‘Ginger Snaps’ en ‘American Mary’! Helaas bleek Katherine de openingsmoord te zijn (Schandalig dat ze niet een grotere rol had) en Mitch had maar 2 of 3 zeer korte scenes…

girl4En dan het jammere aan de film; het einde… ik merk steeds vaker dat ik teleurgesteld ben in de ongeïnspireerde of afgeraffelde eindes die men aan de hedendaagse horrorfilms geeft. Deze film had echt veel potentie, maar faalde helaas omdat ze er dan een einde aanplakken wat je achterlaat met het gevoel van; dit is het? Was dat het einde?

Voordelen? Goede moorden, goede ‘gore’ en leuke sfeer. Ik zou hem wel aanraden!

Regisseur: Nick Simon
Schrijvers: Robert Morast, Osgood Perkins
Acteurs: o.a. Kal Penn, Claudia Lee, Kenny Wormald

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl