The Boy – 2016

“Every child needs to feel loved.”

Eindelijk heb ik hem dan gekeken; ik was het steeds aan het uitstellen omdat ik er heel erg naar heb uitgekeken, en toen de film dan eindelijk uitkwam was was ik bang om teleurgesteld te worden… Maar gelukkig was mijn angst ongegrond, ik heb met plezier naar deze creatie gekeken!

The boy4Greta Evans is op de vlucht na een stukgelopen relatie wanneer ze een positie najaagt in het huishouden van de Heelshire’s op het platteland. Het oudere Engelse koppel wil Greta graag inhuren voor een paar maanden om als nanny te fungeren voor hun zoontje Brahms.  Wanneer Greta aankomt voor een introductie bij het kleine kasteel waar ze zal gaan werken is ze zeer verrast wanneer ze aan de zoon wordt voorgesteld en het een grote porselijnen pop blijkt te zijn. De Heelshire’s doen alsof er niets raars aan de hand is en stellen haar aan Brahms voor, leggen haar uit hoe ze voor hem moet zorgen en wat de dagelijkse taken zijn; uit bed halen, ontbijten, voorleestijd, etc. Verbouwereerd gaat Greta overal in mee en voor ze het weet is ze aangenomen en kan ze zich in haar kamer settelen.

De volgende dag is ze nog meer verbaasd wanneer de Heelshire’s halsoverkop op vakantie gaan en haar alleenlaten in het enorme huis met de porseleinen pop. Zodra het koppel vertrokken is gooit Greta Brahms aan de kant en gaat ze haar eigen gang. Maar het duurt niet lang of er beginnen vreemde dingen te gebeuren in het huis, ze vermoedt dat de pop misschien leeft en gaat op verder onderzoek uit…

The boy3De film zat leuk in elkaar; niet alle delen van het verhaal waren bijster origineel maar samengevoegd maakte ze een leuk nieuw gegeven. Ze wisselden steeds heel soepel van sfeer, je leefde echt mee met de gevoelens van Greta richting de pop en de situatie; wantrouwen, angst, acceptatie, en dan weer snel terug naar angst. Lauren Cohan weet je goed te overtuigen, ik hoop dat ze nog meer gaat maken in het horrorgenre.

The boy1Het enige wat ik niet helemaal snapte is hoe makkelijk Greta accepteert dat ze ingehuurd is als nanny voor een pop. Oke, ik snap dat ze veel geld betaald krijgt en dat ze op de vlucht is, maar toch… zou jij niet iets meer twijfels hebben bij zo’n situatie?

De film verliep heel rustig en voelde heel stil en onheilspellend. Het verloop was traag maar er gebeurde genoeg, zoals onverwachte plotwendingen en goedgeplande schrikmomenten, om je geboeid te houden tot de climax. Zeker weten een aanrader!

Regisseur: William Brent Bell
Schrijvers: Stacey Menear
Acteurs: o.a. Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl