Darling – 2015

“I think I will become one of your ghost stories now…”

Darling’s nieuwe baan als huisbewaarder begint een beetje ongemakkelijk wanneer ze van haar nieuwe bazin een wel heel vreemd welkomstpraatje krijgt. De vrouw overhandigd haar de sleutel, vermeldt dan terloops dat de vorige huisbewaarder van het balkon is gesprongen en neemt dan abrupt afscheid en laat haar licht gechoqueerde achter. Na deze vreemde intro worden we langzaam meegezogen in het eenzame bestaan van Darling in het grote stille herenhuis, en zien we de mentale toestand van het toch al fragiele meisje steeds verder aftakelen…

Darling1Toen ik begon aan de film was ik helaas al meteen bevooroordeeld; ik dacht ‘getver, heb je weer zo’n regisseur wie denkt dat hij zijn film automatisch fantastisch en “arthouse” kan maken door er een kunstzinnige draai aan te geven met een zwart-wit thema… zal wel niks worden…’. Maar ik was aangenaam verrast! De regisseur weet je te grijpen met het heerlijk vreemde en onheilspellende sfeertje wat hij met zijn “Film Noir” setting weet neer te zetten; hij heeft voor mijn gevoel de sfeer van de boeken ‘The Bell Jar’ en ‘Catcher in the Rye’ genomen (waarin we de langzame mentale aftakeling volgen van de hoofdkarakters) en  heeft er een zeer duistere draai aan gegeven. Met vreemde karakters, een ijzingwekkende soundtrack en flitsende beelden van gruwelijke taferelen die door de scenes zijn heen geweven, sleept de film je mee in het verstoorde wereldbeeld van Darling tot het lugubere einde. Zeker weten de moeite waard om te kijken, en als de soms ietwat trage film je niet kan boeien is het plot sowieso de 1 uur en 15 minuten van je tijd waard!

Darling2Abyssus Abyssum Invocat – Hel roept Hel

Regisseur: Mickey Keating
Schrijvers: Mickey Keating
Acteurs: o.a. Sean Young, Lauren Ashley Carter, Larry Fessenden

Genre: Thriller / Horror
Taal: Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl