Man Vs. – 2015

“This time he might not be alone.”

Doug Woods heeft een survivalprogramma; hij laat zich voor elke nieuwe aflevering in de wildernis droppen zonder water en voedsel, en filmt dan zichzelf hoe hij daar 5 dagen gaat overleven. Hij laat zijn publiek meekijken hoe hij onderdak voor zichzelf bouwt, naar voedsel op jacht gaat en laat zien waar je water zou kunnen vinden. Met handige survivaltips en een gezond gevoel voor humor heeft hij al veel mensen voor zich weten te winnen.

man vs1Wij volgen Doug tijdens de opnames van zijn nieuwste aflevering, hij wordt langs een meer gedropt in de Canadese wildernis. Doug begint zijn 5-daagse tour goed, hij weet een hut voor zichzelf te bouwen en legt je uit hoe hij vallen zet voor voedsel. Midden in de nacht wordt hij wakker van een luide knal, en de volgende dag ziet hij vernieling langs het meer wat bijna lijkt alsof er iets neergestort is. Vanaf dit moment voelt Doug zich niet helemaal meer op zijn gemak, hij hoort vreemde geluiden en hij lijkt steeds spullen ‘kwijt’ te raken. Doug begint te vermoeden dat hij niet langer alleen is in de wildernis.

man vs2Ik denk dat ik deze film het beste kan omschrijven als vermakelijk. Hij komt traag op gang met de reis naar de locatie voor zijn nieuwe aflevering, hij wordt gedropt en hier vermaken ze je met handige survivaltips en geven ze je de kans een beetje binding te krijgen met de hoofdrolspeler. Vervolgens wordt de film een beetje spannend, en dan leg ik de nadruk op een beetje, en zo kabbelt hij een tijdje voort. Dan komt er een kleine climax, die voor mij toch wel een verrassing was, en dan breien ze daar een tijdje op voort… het is geen slechte film, maar het had me niet op het randje van mijn stoel of zo. Ik zou hem zeker aanraden een keer te kijken als je van dit genre houdt, maar het is er niet een die nog een keer gekeken zal worden. Het was gewoon weer eens wat anders!

Regisseur: Adam Massey
Schrijvers: : Adam Massey, Thomas Michael
Acteurs: o.a. Chris Diamantopoulos, Chloe Bradt, Michael Cram

Genre: Horror / Sfi-fi / Thriller
Taal: Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl