100 Ghost Street – 2012

In 1966 vermoorde Richard Speck een heel team verpleegsters in 1 nacht… In 2010 gaat een team paranormale onderzoekers naar de locatie van de moorden om de vermeende paranormale verstoringen te filmen en misschien contact te zoeken met de geest van Richard Speck. Meteen vanaf het binnengaan in het gebouw beginnen er mensen te verdwijnen en worden de onderzoeker door een onzichtbare entiteit lastig gevallen…

100 Ghost Street 1Oké, ik zal het meteen zeggen: Niet doen! Ten eerste is het acteer werk bizar slecht; er is totaal geen opbouw of voorgeschiedenis waardoor je totaal geen binding met de karakters hebt, en na 10 minuten zou je dat al niet eens meer willen. Daarnaast is het hele gegeven van paranormale onderzoekers die verdwijnen en waarvan de camerabeelden dan gevonden worden al 100 keer eerder gedaan, wat ik niet erg vind; ik krijg geen genoeg van dit genre. Maar als je vervolgens niks origineels in de film stopt is de kijker al snel zijn interesse kwijt. Wat me dan nog het meest irriteerde is dat ze een bestaande moordenaar kiezen als ‘geest’ en dan vervolgens feiten over de man fout hebben, zoals; namen van slachtoffers, de hoeveelheid slachtoffers en hoe ze vermoord zijn…

4-4-67 This is a Black Copy Photo. This picture of Richard Franklin Speck was made friday after he was secretly moved from the House of Correction hospital to County Jail.The identification phot of Speck, accused of the murders of eight student nurses, was made by the jail photographer. Sun-Times file Photo

Ik wilde bijna niks schrijven over deze film en hem snel weer vergeten, maar ik dacht ik grijp deze kans om jullie wat informatie te geven over Richard Speck. Ik heb hieronder een documentaire gepost over Richard Speck en een link naar een wikipedia pagina! Geloof me, de 45 min. durende documentaire is 1000 keer boeiender en meer verontrustend dan de anderhalf uur durende film!

Regisseur: Martin Wichmann
Schrijvers: Nancy Leopardi
Acteurs: o.a. Steve Bencich, Tony Besson, Hayley Derryberry

Genre: Horror
Taal: Engels

 

Documentaire Richard Speck: https://youtu.be/Lyn1ud4t9-A

Meer informatie over Richard Speck: https://nl.wikipedia.org/wiki/Richard_Speck

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl