You are not Alone – 2014

“He’s been watching you …”

Natalie is een studente die naar haar geboortestad afreist om Onafhankelijkheidsdag te vieren. We volgen Natalie vanaf het moment dat ze uit het vliegveld komt en door haar broer wordt opgehaald, ze spendeert een gezellige avond met haar broer in het ouderlijk huis, gaat koffie drinken met haar oma om bij te kletsen en spreekt af met vrienden. De avond van Onafhankelijkheidsdag gaat ze vuurwerk kijken en daarna naar een feestje met vrienden, maar Natalie is al een tijd weggeweest van huis en voelt zich niet helemaal thuis tussen de feestgangers, dus ze gaat vroeg naar huis vanuit het feest

you are not alone2Terwijl ze thuis ligt in te dutten wordt ze opgeschrikt doordat iemand rond het huis sluipt, wanneer ze beneden gaat kijken of ze misschien haar broer heeft buitengesloten staat er een man in de tuin haar huis te observeren. Natalie vraagt de man weg te gaan, hij bekijkt haar rustig en neemt langzaam afstand. Maar Natalie voelt zich niet meer op haar gemak en blijft het buiten angstig in de gaten houden, wanneer de man terugkeert lijkt Natalie goede reden te hebben gehad om bang te zijn…

De film is een dappere poging tot het recreëren van een klassieke jaren 70/80 thriller. Je bekijkt de film door de ogen van de hoofdrolspeelster, de film heeft een vrij trage opbouw en de muziek is zeer minimalistisch en effectief in het bereiken van de gewenste sfeer. tot halverwege de film gebeurd en eigenlijk helemaal niks en kan men zich ietwat vervelen, maar net op het moment dat ik het wilde opgeven werd het ontzettend griezelig! Maar helaas was het griezelige effect voornamelijk door de ontzettend goede soundtrack die je echt goed in spanning houdt, en niet omdat de film nou zo eng was… Persoonlijk vond ik de moordenaar een beetje overgeacteerd, en soms een zelfs ongeloofwaardig. En het probleem voor mij was dat ik mijn sympathie voor de hoofdrolspeelster op een gegeven moment kwijt was en het me niet zo meer kon schelen of ze zou blijven leven of niet.

you are not alone3 Al met al zeker de moeite waard om te kijken, al is het maar voor de ontzettend goed sfeer die ze neerzetten met de soundtrack. Maar verwacht niet dat je op het puntje van je stoel zal zitten; het verhaal is een beetje standaard en de moordenaar niet eng genoeg om te ‘s nachts wakker van te laten liggen…

Regisseur: Derek Mungor
Schrijvers: Derek Mungor, Chris O’Brien
Acteurs: o.a. Krista Dzialoszynski, David O’Brien, Mary Mikva

Genre: Horror / Thriller
Taal: Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl