Familiefilm MEESTERSPION in première op het NFF 2016

De spannende familiefilm MEESTERSPION gaat feestelijk in première op zaterdag middag 24 september op het Nederlands Film Festival. De nieuwe film van producent Paul Voorthuysen en scenarist Tijs van Marle – samen reeds verantwoordelijk voor succes films als MEES KEES en DUMMIE DE MUMMIE – wordt geregisseerd door Pieter van Rijn, bekend van onder meer PLUK VAN DE PETTEFLET, FAMILIEWEEKEND en vele televisieproducties. MEESTERSPION beleeft zijn première in de Stadsschouwburg Utrecht in het bijzijn van crew en cast, waaronder Stijn van der Plas, Beau Schneider en Nienke de la Rive Box.

4de203ba-a31a-4e99-866a-02a305e2991a

MEESTERSPION is een spannende, maar toch komische, film over de 10-jarige Tim (Stijn van der Plas). Tims ouders beginnen een hotel vlak aan zee, waardoor de hele familie gaat verhuizen. Zijn ouders zijn enorm blij, maar Tim heeft wat moeite met zijn nieuwe woonplaats. Totdat hij per ongeluk een kelder onder het hotel ontdekt, waar hij wel hele rare dingen aantreft. Een soort doos die rare geluiden maakt… Hierin vindt hij de oud-spion Simon (Beau Schneider), wie net ontwaakt is uit het jaar 1973. In dat jaar vond een misdaad plaats en aan Simon de taak om deze oude misdaadzaak nu op te lossen. Tim besluit spion Simon te helpen. Plots wordt zijn nieuwe woonplaats, waar opeens vreemde dingen gebeuren, een stuk interessanter.

Het scenario van MEESTERSPION is in handen van Tijs van Marle. Van Marle en producent PVPictures sloegen al eerder de handen ineen voor onder andere de reeksen van MEES KEES en DUMMIE DE MUMMIE. De drie MEES KEES films ontvingen een Platina Film en de DUMMIE DE MUMMIE films bereikten beiden de Gouden Film status.

MEESTERSPION is geproduceerd door PVPictures in coproductie met AVROTROS en is tot stand gekomen met steun van CoBO en het Nederlands Filmfonds. Zangeres Maan, winnares van het zesde seizoen van The Voice of Holland, zingt titelsong Give You All I Got. MEESTERSPION wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en is vanaf 5 oktober te zien in de bioscopen.

MEESTERSPION maakt deel uit van de veelomvattende jeugdprogrammering van het Nederlands Film Festival, waarmee het NFF een zo groot en divers mogelijk publiek toegang geeft tot en verbindt met de Nederlandse filmcultuur. Naast de exclusieve première is MEESTERSPION te zien tijdens een van de vele publiekspremières van het NFF.