Stembus Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek geopend

BON BINI HOLLAND, DUMMIE DE MUMMIE EN DE SFINX VAN SHAKABA, JA, IK WIL!,

dummie_de_mummie_en_de_sfinx_van_shakaba_47042939_ps_1_s-low

MANNENHARTEN 2 en ROKJESDAG zijn de vijf best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van het afgelopen jaar en maken daarmee kans op het Abraham Tuschinski Fonds Goud

en Kalf van het Publiek. Vanavond zijn de kanshebbers bekendgemaakt in RTL Boulevard. Publiek kan tot 29 september middernacht stemmen op zijn favoriet via www.goudenkalfvanhetpubliek.nl en maakt hiermee kans op een jaar lang gratis naar de bioscoop.

De winnaar van het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek wordt bekendgemaakt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op vrijdag 30 september. Naast de onderscheiding van het publiek ontvangt de producent van de winnende film een bedrag van €30.000, beschikbaar gesteld door het Abraham Tuschinski Fonds. Ook de nummer twee en drie strijden om geldprijzen van respectievelijk €20.000 (tweede prijs) en €10.000 (derde prijs), te besteden aan een nieuwe Nederlandse filmproductie.

rokjesdag_43008851_ps_1_s-lowDe uitreiking van de Gouden Kalveren wordt gepresenteerd door Eva Cleven en Herman van der Zandt en kan op 30 september vanaf 19.30 uur live gevolgd worden via www.filmfestival.nl en vanaf 20.30 uur live op NPO 3.

De 36e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 21 tot en met vrijdag 30 september. #NFF2016

www.goudenkalfvanhetpubliek.nl