Speciale screenings ‘Oasis: Supersonic’ op 2, 6 en 9 oktober bij Pathé

Zondag 2, donderdag 6 en zondag 9 oktober zijn in diverse bioscopen van Pathé, CineMec en Foroxity speciale screenings van de muziekdocumentaire Oasis: Supersonic. Zondag 2 oktober met een exclusieve live stream met Q&A vanaf de wereldpremière.

Oasis: Supersonic volgt de ongelofelijke reis van Oasis vanaf 1991 als Noel Gallagher zich aansluit bij het bandje van zijn broer Liam tot het bittere einde van de supergroep uit Manchester in 2009. In 1994 wordt hun eerste album, Definitely Maybe het snelst verkopende debuut in de Britse muziekgeschiedenis. Acht singles en acht albums belanden op de eerste plaats in de hitparade. Hun tweede album, (What’s the Story) Morning Glory?, gaat twintig miljoen keer over de toonbank. In 1996 geeft de band twee optredens in Knebworth Park, die met 250.000 fans alle records breken. In 1999 heeft Oasis wereldwijd al ruim zeventig miljoen albums verkocht, maar de band komt nog vaker in het nieuws door de knallende ruzies tussen de twee broers. Het verhaal van de opkomst, glorietijd en ondergang van een van de grootste Britse bands ooit wordt verteld aan de hand van zeldzaam en niet eerder vertoond beeldmateriaal en exclusieve interviews met Liam en Noel Gallagher.

Oasis: Supersonic werd geregisseerd door Mat Whitecross (The Road to Guantanamo, Sex and Drugs and Rock and Roll) en geproduceerd door James Gay-Rees (Amy, Senna), Simon Halfon en Fiona Neilson.

20 Bioscopen 2 oktober: Pathé Arena en Pathé De Munt (Amsterdam), Pathé De Kuip (Rotterdam), Pathé Buitenhof en Pathé Scheveningen (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Delft, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Maastricht, Pathé Tilburg en Pathé Zaandam, CineMec Ede, Nijmegen en Utrecht, Foroxity Roermond en Sittard

15 Bioscopen 6 oktober: Pathé Arena en Pathé De Munt (Amsterdam), Pathé De Kuip (Rotterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Maastricht en Pathé Tilburg, CineMec Ede, Nijmegen en Utrecht

21 Bioscopen 9 oktober: Pathé Arena, Pathé City en Pathé De Munt (Amsterdam), Pathé De Kuip (Rotterdam), Pathé Buitenhof en Scheveningen (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Delft, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Helmond, Pathé Maastricht, Pathé Tilburg, Pathé Rembrandt Utrecht en Pathé Zaandam, CineMec Ede, Nijmegen en Utrecht

unnamed-1