IFFR & Kunsthal Presenteren MASH-UP! 2016

Kunsthal Rotterdam en International Film Festival Rotterdam (IFFR) slaan op vrijdag 28 oktober 2016 voor de derde keer op rij de handen ineen voor MASH-UP! Dat betekent een unieke voorpremière, een bijzondere tentoonstelling, met aansluitend een feest, allemaal in de Kunsthal.

De avond gaat van start met de voorpremière van Nocturnal Animals van modeontwerper en filmmaker Tom Ford. Na zijn bekroonde debuut A Single Man, eerder vertoond tijdens IFFR 2010, is Ford terug met zijn langverwachte, tweede speelfilm. Deze explosieve thriller over liefde, geweld en wraak ontving een sterrenregen van de internationale pers en won dit jaar de Zilveren Leeuw tijdens het filmfestival van Venetië.

In Nocturnal Animals ontvangt de succesvolle galeriehoudster Susan (Amy Adams) per post een manuscript, geschreven door haar ex-man Edward (Jake Gyllenhaal). Edwards verhaal blijkt een brute confrontatie met Susans verleden, die haar dwingt eerder gemaakte keuzes opnieuw onder ogen te zien.

ea521101-dca7-45be-a94c-0ddce822d4c15

Na de film krijgen de bezoekers van MASH-UP! exclusieve toegang ‘by night’ tot de tentoonstelling Peter Lindbergh: A Different Vision on Fashion Photography. De eerste internationaal reizende tentoonstelling van deze legendarische modefotograaf is geïnitieerd en geproduceerd door de Kunsthal, in samenwerking met curator Thierry-Maxime Loriot en Peter Lindbergh. Tijdens de opening van deze bijzondere tentoonstelling afgelopen september, gingen supermodellen Cindy Crawford, Eva Herzigova, Milla Jovovich en Lara Stone en superstar Tina Turner over de rode loper van de Kunsthal.

d418dda5-c0ec-4d0b-9df0-a81c867e53c1

 

_DSC1898_R (ctr l-r.) Academy Award nominees Jake Gyllenhaal and Michael Shannon star as Tony Hastings and Bobby Andes in writer/director Tom Ford’s romantic thriller NOCTURNAL ANIMALS, a Universal Pictures International release. Credit: Merrick Morton/Universal Pictures International

Sinds de jaren tachtig is de rauwe zwart-wit fotografie van Peter Lindbergh beeldbepalend voor de ontwikkeling van de modefotografie. Hij lanceert de carrière van een nieuwe generatie ‘supermodels’, onder wie Naomi Campbell en Linda Evangelista. Lindbergh laat zich in zijn werk, waarin natuurlijke schoonheid en authenticiteit centraal staan, inspireren door film en dans en weet vastgeroeste codes in de mode-industrie keer op keer te doorbreken.

Aansluitend kan er tot 02:00 uur gedanst worden tijdens de MASH-UP! party in het Kunsthalcafé.

Voor meer informatie en tickets: www.kunsthal.nl en www.IFFR.com