Blair Witch – 2016

Heather? Is that you?

Laatst ben ik vol enthousiasme naar ‘Blair Witch’ gegaan in de bioscoop. Natuurlijk wist ik wel dat de kans groot was dat de film ontzettend zou tegen vallen, maar ik kan het niet helpen; ik hou van horror/thriller, ik hou van “found footage” films en bovenal hou ik van ‘The Blair Witch Project’! En ik zal eerlijk zeggen dat het geen slechte film was, hij zou zelfs erg goed zijn geweest; als ze de Blair witch erbuiten gelaten hadden.

_DSC0504.ARW

Om dit vervolg zo verrassend mogelijk te houden, werd het filmen in volledige geheimhouding gedaan in de stad Vancouver, Canada. De film was oorspronkelijk gepromoot onder de faux-titel “The Woods”. De eerste trailer werd vervolgens getoond op de 2016 San Diego Comic Con, waar het geïntroduceerd werd als de 3de ‘Blair Witch’ film, slechts twee maanden voor de première. Wat mij betreft hadden ze het dus beter gewoon onder de titel “The Woods” uit kunnen brengen en er een nieuwe heks en legende in verwerken; dan was het een geniale film geweest. Maar helaas geven ze ons het superlamme plot van het zogenaamde broertje van Heather uit ‘The Blair Witch Project’ die denkt dat Heather na 17 jaar nog steeds in leven is in het bos van Burketsville….  Beetje jammer! En dan verzinnnen ze zo’n loze reden om verder te gaan met het verhaal uit ‘The Blair Witch Project’ en dan nemen ze niet eens de moeite om het in het bos en bij het enge huis van de originele film te filmen.

blair_witch_60082429_ps_2_s-lowMaar goed, ik zal de fouten in combinatie met de originele film even links laten liggen en me focussen op de rest van de film. De acteurs vond ik zelf een beetje matig, je had geen binding met, en totaal geen sympathie voor de karakters. Vooral het karakter Lane (gespeeld door Wes Robinson), was behoorlijk irritant; het is al een ruggengraatloos karakter en alsof dat niet vervelend genoeg is wordt het ook nog ontzettend slecht geacteerd!

De opbouw van de film voelde erg gehaast, ze rennen van hot naar her, en als ze dan in het bos aankomen worden de paranormale gebeurtenissen niet langzaam opgebouwd; maar worden de karakters meteen gebombardeerd met de enge takkenpoppen en geluiden in het bos, enz… Maar de schrikeffecten worden in overvloed gebruikt en de tunnel scene uit de voorstukjes is erg eng, maar helaas wat kort. Ook zit er een nieuw wezen in wat erg beangstigend is, dat maakt ook een hoop goed!

Ik zou hem zeker aanraden, maar probeer de film te gaan kijken zonder de originele film in je hoofd; dan is hij echt cool.

Regisseur: Adam Wingard
Schrijvers:
Simon Barrett
Acteurs:
o.a. James Allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid

Genre: Horror/Thriller
Taal:
Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl