Must see movie: ‘Arrival’ (vanaf 10 november)

Eens in de zoveel tijd komt er een film in de bioscoop die je gewoon moet zien. Een film, die vanaf de eerste trailer trekt. Een film waarvan de trailer al zo indrukwekkend is dat je gewoon wil weten hoe deze afloopt. Op 1 september ging op het filmfestival van Venetië de film ‘Arrival’ in première. Een science fiction-film over mysterieuze ruimtevaartuigen die overal over de aarde neerdalen. Als vertaalster Dr. Louise Banks (Amy Adams) wodt ingeschakeld om contact te zoeken met de buitenaarde wezens komt ze al snel achter het geheim waarom deze buitenaardsen onze aarde bezoeken. In een race tegen de klok probeert zij de wereldmachten op aarde te overtuigen samen te werken zonder de aarde te laten ontaarden in wat de eerste intergalactische oorlog zal gaan worden.

‘Arrival’ zal vanaf 10 november in de Nederlandse bioscopen draaien en ongetwijfeld vele duizenden science fiction-fans naar de zalen trekken. Een film in de stijl van ‘Cocoon’ en ‘Close Encounters of the Third Kind’. ‘Arrival’ is geregisseeerd door regiseur Denis Villeneuve en is gebaseerd op het boek ‘Story of your life’ van Ted Chiang.