The Curse of Sleeping Beauty – 2016

“The Fairytale Was Only The Beginning…

Thomas Kaiser leidt een teruggetrokken leven. Geplaagd door nachtmerries over de slapende schoonheid Briar Rose en een demonisch wezen, sluit hij zich dagenlang op in zijn flat en werkt hier aan zijn schilderijen. Maar dan erft hij uit het niets een voorouderlijk landhuis van een oom van wie hij nog nooit gehoord heeft. Thomas reist af naar zijn erfgoed en treft een slecht onderhouden landgoed aan, met een huis gevuld met een wanorde, vreemde spullen en een groot aantal verontrustende mannequins. Al snel komt Thomas erachter dat hij niet alleen een huis maar ook een eeuwenoude vloek heeft geërfd die betrekking heeft op Briar Rose. Om Briar Rose te bevrijden uit de droomdimensie waarin ze gevangen zit, moet Thomas, al vechtende tegen de demonen welke haar gevangen houden, het mysterie van het huis oplossen…

De cinematografie van deze film is een waar kunstwerk; wat had ik graag een decorbouwer op deze set willen zijn. Een prachtig overwoekerd landhuis met de sfeer van een boosaardig sprookje, mooie muziek, gevuld met prachtige maar verontrustende kunstwerken in de vorm van mannequins; ik heb zitten genieten! Als het verhaal nou ook nog geniaal zou zijn zou het al helemaal geweldig zijn, maar helaas is het plot wat matig. Al 125 jaar is het huis in de familie en is het grote geheim in de kelder bewaard gebleven; maar deze generatie laat het na aan de volgende zonder ook maar een beetje uitleg over de “do’s and don’ts” … En dan moeten wij verbaasd zijn als het fout gaat? Ik snap dat het ene karakter wat wazig moet doen over de details van het geërfde landhuis, om te zorgen dat het andere karakter de kelder ingaat, en zo het publiek iets geeft om naar te kijken. Maar kunnen ze het niet ietsjes beter verdoezelen?

Maar begrijp me niet verkeerd, het was echt leuk kijken! De film is zeker de moeite waard, mooie set, leuke en goede acteurs; al met al zeker een aanrader!

Regisseur: Pearry Reginald Teo
Schrijvers:
o.a. Josh Nadler, Pearry Reginald Teo
Acteurs:
o.a. Ethan Peck, India Eisley, Natalie Hall

Genre: Fantasy | Mystery | Thriller
Taal:
Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl