Ratter – 2015

“A world where the cameras are always on and someone’s always watching”

In deze film volgen we het leven van de hoofdrolspeelster via de ogen van haar stalker… Emma is een alleenwonend student in New York City, ze kent er nog niemand en haar ouders en vrienden wonen ver weg. Haar stalker hackt haar laptop, haar telefoon en haar tv en bekijkt zo via de camera’s en webcams al Emma’s activiteiten. Zijn obsessie groeit steeds meer terwijl hij Emma tijdens haar meest intieme momenten bespied. Langzaam begint Emma zich te realiseren dat ze gestalkt word, al weet ze niet hoe ver het zich al verspreid heeft, tot het te laat is…

Ik vond het hele concept dat we vanaf het begin meteen haar wereld via de camera’s van haar apparaten bekijken erg leuk; het maakt je heel bewust van alle manieren waarop mensen jou privé leven zouden kunnen hacken! De film geeft je een gevoel van onheil en angst, dat gevoel dat je krijgt alsof je bekeken word, alsof iemand je volgt, het constante over je schouder kijken. Ze hebben het klaargespeeld dat je bang bent zonder echt iets te zien en zonder ook maar 1 druppel bloed te verspillen! Nu zal ik eerlijk zijn dat het een vrij trage film is waarin niet heel veel engs gebeurd, maar als je houdt van spanningsopbouw is dit de film voor jou. En zeker de laatste scene zette mij toch op het randje van mijn stoel!

Niet een film die IK nog een keer zou kijken (ik hou toch meer van de paranormale horror/thriller films)  maar die laatste scene maakte een hoop goed voor mij! De totale machteloosheid… Ja, zeker een aanrader!

Regisseur: Branden Kramer
Schrijver:
Branden Kramer
Acteurs:
o.a. Ashley Benson, Matt McGorry, Kaili Vernoff

Genre: Drama | Horror | Thriller
Taal:
Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl