Oscar Voorspellingen 2017

Morgen (van zondag op maandag) zijn de Oscaruitreikingen! Een evenement waar ik elk jaar weer naar uit kijk! Ik probeer altijd zoveel mogelijk van de genomineerde films uit alle categorieën te kijken. Ik heb niet van alle categorieën evenveel verstand, dus ik heb van de meest populaire (vind ik) categorieën een opsomming gemaakt van de films waarvan ik vind dat ze mogen winnen en welke ik denk dat er gaan winnen.  Ik ben benieuwd of ik ergens gelijk ga krijgen! Ik ga het lekker weer live kijken, dit jaar wordt het op Net5 uitgezonden; van half 3 tot volgens mij half 6 ‘s morgens. Ik heb er zin in!

Best picture

Genomineerden: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell of High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester By the Sea, Moonlight

Welke ik hoop dat wint: Lion mag van mij zeker winnen, het is lang geleden dat ik tot tranen geroerd was door een film! Het was een ontzettend mooi opgezette film met een hartverscheurende verhaallijn, en naast een brute dosis realiteit geeft de film je toch weer vertrouwen in de mens.

Welke er waarschijnlijk wint: Als ik afga op de ‘Golden Globes’ en op alles wat ik de afgelopen maand heb gelezen gaat waarschijnlijk ‘La La Land’ winnen! Men struikelt over elkaar heen om prijzen uit te reiken aan deze film! Ik snap dat het een bijna nieuw concept is, en dat het een hele prestatie is om een musical geloofwaardig te maken in deze tijd, en het was echt een leuke film. Maar ‘Best Picture’?
Anders wordt het waarschijnlijk ‘Hacksaw Ridge’, als ik afga op de Oscaruitreikingen die ik gezien heb in de afgelopen paar jaar; films over Amerikaans heldenmoed en oorlogen die ze gewonnen hebben, zijn een populaire keuze voor ‘Best Picture’.

Sunny Pawar – Lion

Best supporting actor

Genomineerden: Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or High Water) Lucas Hedges (Manchester By the Sea), Dev Patel (Lion), Michael Shannon (Nocturnal Animals)

Wie ik hoop dat wint: Ik zou vrede hebben met of Mahershala Ali, of Dev Patel! Mahershala Ali was gewoon zo ontzettend lief persoon met zo’n groot hart in ‘Moonlight’! En Dev Patel laat je hart overlopen van mededogen in zijn zoektocht naar zijn familie. Ze hebben beiden een snaar geraakt bij mij, dus het is moeilijk kiezen…

Wie er waarschijnlijk wint: Eigenlijk hetzelfde als wie ik hoop dat het wordt! En ik heb het gevoel dat Mahershala Ali het meest kans maakt, ten eerste speelt hij echt een prachtig rol. En ten tweede is de film zelf heel divers: getto-omgeving, drugs, onderdrukte seksualiteit en het opgroeien in zo’n omgeving. Iets voor iedereen!

Denzel Washington en Viola Davis – Fences

Best actor

Genomineerden: Casey Affleck (Manchester By the Sea), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Captain Fantastic), Denzel Washington (Fences)

Wie ik hoop dat wint: Zeker weten Denzel Washington; hij zorgt dat je van hem houdt, dat je hem haat, en dat je medelijden met hem hebt… De film was niet echt iets voor mij, niet mijn genre! Maar het acteerwerk maakte het voor mij zeker de moeite waard. Ik vond dat Casey Affleck ook een prachtige prestatie leverde, heel gepijnigd, maar Washington was in mijn ogen toch indrukwekkender!

Wie er waarschijnlijk wint: Ik denk toch Denzel Washington! Tenzij ze Andrew Garfield kiezen vanwege het thema van zijn film… maar ik ga voor Denzel Washington!

Casey Affleck – Manchester by the Sea

Best original screenplay

Genomineerden: Hell or High Water, La La Land, The Lobster, Manchester By the Sea, 20th Century Women

Welke ik hoop dat wint: Het waren allemaal geweldige films; ‘Hell of High Water’ was treurig, grappig en geniaal. ‘La La Land’ was origineel in zijn setting en ontzettend leuk om te zien. ‘Manchester by the Sea’ was hartverscheurend realistisch. En ‘20th Century Women’ was een mooie en vreemde inkijk in het leven van een gemaakte familie in de jaren “70. Maar al deze films bijeengeraapt zijn in mijn ogen nog niet zo origineel en vreemd en geweldig als ‘The Lobster’. Ik verwijs je voor meer naar de recensie welke ik geschreven heb: https://www.maxamovie.nl/2015/12/10/the-lobster-2015/

Welke er waarschijnlijk wint: Ik ga uit van ‘The Lobster’.

Natalie Portman – Jackie

Best supporting actress

Genomineerden: Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Hidden Figures), Michelle Williams (Manchester By the Sea)

Wie ik hoop dat wint: Ze waren allemaal prachtig, behalve Octavia Spencer… Ik vind haar echt geweldig, maar waarom ze voor deze rol een nominatie heeft gekregen snap ik niet helemaal, het was niet heel bijzonder! Maar goed ze zullen hun redenen gehad hebben. Ik ga in deze categorie voor Viola Davis of Nicole Kidman! Beiden hebben me echt geraakt, hun acteerwerk zo echt, zo roerend…

Wie er waarschijnlijk wint: Viola Davis of Nicole Kidman; Kiezen is te moeilijk!

Best actress

Genomineerden: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Emma Stone (La La Land), Natalie Portman (Jackie), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Wie ik hoop dat wint: Ik vrees dat ik ‘Elle’ en ‘Loving’ niet heb kunnen kijken… Maar Natalie Portman was weer geweldig; zo sterk en toch zo kwetsbaar. Dus ik ga hier voor Natalie Portman!

Wie er waarschijnlijk wint: Ik denk ook Natalie Portman, ze speelt ten slotte de vrouw van een populaire President, en dat doet het altijd goed bij de Oscars.

Elle Fanning – 20th Century Women

Best director

Genomineerden: Denis Villeneuve (Arrival), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Damien Chazelle (La La Land), Kenneth Lonergan (Manchester By the Sea), Barry Jenkins (Moonlight)

Wie ik hoop dat wint: Damien Chazelle (La La Land) of Barry Jenkins (Moonlight)! Beide waren geweldige prestaties in hun eigen genre!

Wie er waarschijnlijk wint: Ik denk dat Damien Chazelle (La La Land) gaat winnen, om dezelfde reden die ik gaf bij Best Picture.