Academy Awards 2017

Afgelopen zondag was het weer zover; de Academy Awards werden uitgereikt. Elk jaar weer zit ik de show van half 1 ’s morgens tot 6 uur ’s morgens op de bank live te kijken, inclusief rode loper! Helaas is de rode loper niet helemaal gelukt dit jaar, ik heb uiteindelijk een stuk kunnen streamen, maar dat was maar een uurtje… dus maar een stuk van ‘First Wives Club’ gekeken om de tijd te doden tot half 3…

De Award show begon met Justin Timberlake die zingend en dansend door de zaal aankwam, iedereen deed gezellig mee! Iedereen was meteen in de stemming! Daarna kwam onze presentator, Jimmy Kimmel, het podium op en begon aan zij openingsspeech; waarin meteen Donald Trump naar voren kwam natuurlijk! Vorig jaar hadden we de kwestie van de ‘witte Oscars’ wat eigenlijk de hele show domineerde, dit jaar hadden we grappige, stekende, serieuze en zeer originele opmerkingen over Donald Trump. Op een gegeven moment melde Jimmy Kimmel dat hij zich zorgen maakte over Trump omdat deze nog niets gezegd had over de Oscars op Twitter. Het was erg leuk gedaan allemaal, van mij mag Jimmy Kimmel volgend jaar terugkomen!

Quote Marc Platt “Repression is the enemy of civilization”

Ze hadden een aantal acteurs/actrices gevraagd wie hun inspiratie is geweest om de filmindustrie in te gaan. Charlize Theron bijvoorbeeld noemde Shirley Maclaine en na het korte filmpje waarin Charlize Theron uitlegt waarom, kwamen ze samen het podium op lopen. Shirley Maclaine kreeg een staande ovatie, en Charlize was zo blij naast haar idool te staan! En Seth Rogen noemde Michael J. Fox als zijn idool; ze kwamen samen het podium op, Seth Rogen met de ‘Nike Air 2015 Kicks’ schoenen uit ‘Back to the Future 2’ aan. Op de achtergrond hadden ze de DeLorean uit de film neergezet. Seth Rogen stond zo trots naast Michael J. Fox, het was echt een dierbaar moment! En waren er nog een aantal maar deze 2 zijn me echt bij gebleven!

Moest wel even een traantje wegpinken toen Jennifer Aniston het ‘In Memoriam’ filmpje aankondigde; zoals jullie nu wel zullen weten is Bill Paxton zondag overleden, en ze hadden geen tijd meer om hem mee te nemen in het filmpje, dus noemde Jennifer Aniston hem nog in haar aankondiging en ze begon bijna te huilen… we hebben echt veel grote namen verloren het afgelopen jaar…

De uitreikingen zijn altijd een hoogtepunt in het jaar voor mij, en dit jaar was het ook weer een gezellige show. Niet zo beladen als vorig jaar! Ik heb weer zitten genieten, en was weer erg trots op mezelf over alle winnaars welke ik goed geraden had. Zie hieronder mijn voorspellingen en de uitkomsten!

Best picture

Genomineerden: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell of High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester By the Sea, Moonlight

Welke ik hoopte dat er zou winnen: Lion.

Welke er gewonnen heeft: ‘La La Land’… Oh nee! Toch ‘Moonlight’! hihi… Zo dat was even een spannend moment om 6 uur ‘s morgens! Toch cool dat ik het nu live heb kunnen meemaken, zo’n mooie blunder. Ik kan het helemaal voor je uitschrijven, maar leuker om te zien toch? Zie hieronder:

Best supporting actor

Genomineerden: Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or High Water) Lucas Hedges (Manchester By the Sea), Dev Patel (Lion), Michael Shannon (Nocturnal Animals)

Wie ik hoopte dat er zou winnen: Mahershala Ali of Dev Patel.

Wie er gewonnen heeft: Mahershala Ali! En hij verdiend hem dubbel en dwars, zijn ontroerende optreden in ‘Moonlight’ is het eerste wat me in de film echt trof en herstelde mijn vertrouwen in de film; ik dacht echt dat ik een zwaar deprimerend film zou gaan kijken met een bruut einde… niets is minder waar!

Best actor

Genomineerden: Casey Affleck (Manchester By the Sea), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Captain Fantastic), Denzel Washington (Fences)

Wie ik hoopte dat er zou winnen: Denzel Washington of Casey Affleck

Wie er gewonnen heeft: Casey Affleck; nog een punt voor mij!

Best original screenplay

Genomineerden: Hell or High Water, La La Land, The Lobster, Manchester By the Sea, 20th Century Women

Welke ik hoopte dat er zou winnen: The Lobster

Welke er gewonnen heeft: Manchester by the Sea… Hier was ik wel een beetje teleurgesteld over! Het was een mooie film hoor, maar heel origineel vond ik het concept toch niet! Maar goed, ze zullen hun redenen gehad hebben!

 

Best supporting actress

Genomineerden: Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Hidden Figures), Michelle Williams (Manchester By the Sea)

Wie ik hoopte dat er zou winnen: Viola Davis of Nicole Kidman.

Wie er gewonnen heeft: Viola Davis! Een prachtige speech gaf ze, ik moest een traantje wegpinken!

Best actress

Genomineerden: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Emma Stone (La La Land), Natalie Portman (Jackie), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Wie ik hoopte dat er zou winnen: Natalie Portman.

Wie er gewonnen heeft: Emma Stone! Die zag ik nou niet aankomen; het was een prachtige rol, en ze deed het mooi! Maar gek genoeg had ik er n iet eens over nagedacht dat ze het zou kunnen winnen! Ik ben blindelings van ‘Jackie O.’ uitgegaan in mijn vooroordeel over de voorliefde van de kiezers… stom hé? Maar ik ben superblij voor Emma Stone, ik vind haar geweldig in alles wat ik van haar gezien heb, en ze verdient het!

Best director

Genomineerden: Denis Villeneuve (Arrival), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Damien Chazelle (La La Land), Kenneth Lonergan (Manchester By the Sea), Barry Jenkins (Moonlight)

Wie ik hoopte dat er zou winnen: Damien Chazelle (La La Land) of Barry Jenkins (Moonlight)!

Wie er gewonnen heeft: Damien Chazelle (La La Land)! Nou die zagen we wel aankomen he? haha

 

Leuke info:

Wat is dat toch tussen Matt Damon en Jimmy Kimmel? Lees hier het verhaal:

http://uproxx.com/tv/jimmy-kimmel-matt-damon/6/

‘Piper’ won de Oscar voor Best animated short! Bekijk hem hier:

https://www.youtube.com/watch?v=A-uzJB9Bc9U

De gemeenste tweets over beroemdheden, uit hun eigen mond! Mean Tweets Oscars Edition:

https://www.youtube.com/watch?v=hJCUJLMSEK0