See no Evil – 2006

“Eight Teens, One Weekend, One Serial Killer.”

Een groep jeugdovertreders wordt in ruil voor strafvermindering uitgezonden naar het vervallen ‘Blackwell Hotel’ om deze schoon te maken. Tijdens het opruimen wordt het al snel duidelijk dat ze niet alleen zijn; psychopaat Jacob Goodnight staat klaar om God’s wraak uit te oefenen op iedereen die het hotel betreedt. Wie zal het weekend overleven?

De lekkere ‘gory’ openingsscène brengt je meteen in de stemming voor de redelijk oppervlakkige maar zeer vermakelijke film die volgt. Een standaard clubje vervelende jongeren, een oud vervallen gebouw, en een overdreven gespierde psychopaat met een bizarre achtergrond is het ideale recept voor een lekker slechte film. Jup, zo’n typische film met jongeren die onder bizar weinig toezicht staan, een onnodige douchescène en natuurlijk wat drugs!

Toch was er iets bijzonders aan deze film, je zag dat ze duidelijk moeite hadden gedaan om de psychopaat wat diepgang te geven, maar omdat het allemaal redelijk onduidelijk bleef geeft het helaas niet echt meerwaarde aan het karakter. Ook leken ze Jacob Goodnight aan de ene kant een bovennatuurlijk kantje te hebben gegeven, maar tegelijk was hij zo menselijk dat het bovennatuurlijke een beetje ongeloofwaardig was. Het leek bijna alsof er 2 schrijvers met totaal verschillende versies van het script en het karakter Jacob moesten samenwerken, en dat deze schrijvers gewoon alles wat ze cool vonden hebben samengevoegd tot 1 film. Zo was de film het ene moment fantastisch slecht; met lekker veel bloed, ranzige scenes en onnodig veel geweld met stoere en originele wapens. En dan was er ineens een moment van diepgang; je ziet ineens een andere kant van bepaalde karakters, of je krijgt betekenisvolle flashbacks waar je net niet helemaal uitkomt…

Al met al vond ik de film in ieder geval ontzettend vermakelijk! Het zat vol originele moorden, bruut geweld en een aantal momenten van van gatverdegatver jakkiebah! Jacob Goodnight was een zeer bevredigende slechterik; een kale vent van 2,02m die door het hotel heen banjert alsof muren van karton zijn en mensen rond gooit alsof ze niks wegen! Wat ook zeer stoer was om te lezen in de trivia op IMDB was dat de acteur, Glenn Jacobs, al zijn eigen stunts deed! De rol was blijkbaar specifiek voor Glenn Jacobs geschreven; Petje af! De rest van de karakters waren een beetje standaard voor dit soort film, maar goed; ze zijn er dan ook puur om afgeslacht te worden haha!

Ik zou de film zeker aanraden, maar ik waarschuw je wel; je moet wel waardering hebben voor een flinke dosis geweld en goorheid.

Regisseur: Gregory Dark
Schrijvers:
Dan Madigan
Acteurs:
o.a. Glenn Jacobs, Christina Vidal, Michael J. Pagan

Genre: Actie | Horror | Thriller
Taal:
Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl