See No Evil 2 – 2014

“You Will Pay for Your Sins”

Samenvatting – Na de slachtpartij in het Blackwell hotel in het eerste deel, wordt het lichaam van Jacob Goodnight en dat van een aantal van zijn slachtoffers overgebracht naar een mortuarium. Seth, Amy en Holden hebben dienst deze avond en zijn noodgedwongen om hun plannen voor de avond af te zeggen om de lichamen in ontvangst te nemen. Een groep van Amy’s vrienden besluit haar te gaan verrassen door een feestje in het mortuarium op te zetten voor haar verjaardag, maar wat begint als een onschuldig feestje wordt al snel een bloedbad wanneer Jacob Goodnight opstaat van de autopsie-tafel om wederom aan het moorden te slaan…

Oordeel – Wie haalt het nou in zijn hoofd om op deze manier een deel 2 te maken? Ik heb geen enkele keer ‘He gatverdarrie!’ geroepen, ik heb niet gelachen noch gegruweld, en ik heb geen enkele keer gedacht; welke mafkees verzint zoiets? Misschien dat het los van deel 1 een redelijke film is, maar als je deel 1 geniaal slecht vond, verwacht je hetzelfde van deel 2. Dit was gewoon saai…

Er zat totaal geen pit in de slachtoffers, iedereen deed ontzettend stompzinning! De film liep over van de stomme acties, zoals “hej, ik ben bijna bij de uitgang maar weet je wat, ik ga terug om iemand die duidelijk dood is toch proberen te redden” of “we worden achternagezeten door een psychopaat, maar laten we het nu eens over onze gevoelens voor elkaar hebben!”. Ik vond dat helemaal niemand het verdiende het te overleven, zelfs Katherine Isabelle niet! En ik hou echt van Katherine Isabelle; ze is geweldig! Het was een zielig zooitje karakters, die nauwelijks moeite deden om terug te vechten… en om het dan nog erger te maken gingen ze niet eens origineel of lekker ‘Gory’ dood!

Toen ik de film ging opzoeken op IMDB kwam ik erachter dat het gelukkig niet dezelfde schrijvers en regisseurs zijn als deel 1! Helaas verklaarde dat niet alles, want de regisseurs zijn wel verantwoordelijk voor een favoriete film van mij; American Mary (2012)! Dus waarom deze film nou zo’n misser is? Ik zou de film zeker niet aanraden aan een doorgewinterde horror kijker, maar misschien dat hij leuk is voor een leek.

Regisseurs: Jen Soska, Sylvia Soska
Schrijvers:
Nathan Brookes, Bobby Lee Darby
Acteurs: o.a. Glenn Jacobs, Danielle Harris, Katharine Isabelle

Genre: Horror
Taal:
Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl