Cast bekend bioscoopfilm ‘Het Leven is Vurrukkulluk’

Het Leven is Vurrukkulluk

Voor het eerst gaan vader Frans Weisz en zoon Géza Weisz een grote samenwerking aan voor de bioscoopfilm ‘Het Leven is Vurrukkulluk’. De film naar de succesvolle roman van Remco Campert wordt na 55 jaar eindelijk verfilmd door Sigma Pictures (Matthijs van Heijningen en Guurtje Buddenberg). Frans neemt de regie op zich en Géza zal te zien zijn als een van de hoofdrolspelers (Boelie). Naast Géza zullen Reinout Scholten van Aschat (Mees) en Romy Louise Lauwers (Panda) te zien zijn. In de film volgen we drie verschillende liefdesrelaties in Amsterdam, die verbonden zijn door verlangen, hoop en geluk. Theo Nijland heeft het scenario geschreven en componeert de score. ‘Het Leven is Vurrukkulluk’ wordt dit najaar door Just Entertainment in de bioscoop uitgebracht. De opnamen gaan eind deze maand van start.

Het Leven is Vurrukkulluk

‘Het Leven is Vurrukkulluk’ is een feelgood film over liefde en verlangen. Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz) samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda (Romy Louise Lauwers) ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

Frans Weisz

Frans Weisz is een Nederlands film- en televisieregisseur. Zijn eerste speelfilm maakte hij in 1966, ‘Het Gangstermeisje’, naar het gelijknamige boek van Remco Campert.Veel boekverfilmingen volgden waaronder ‘De Inbreker’. Ook verfilmde hij het toneelstuk ‘Leedvermaak’ van Judith Herzberg, waarvoor hij enkele Gouden Kalveren ontving (Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice). De televisieserie ‘Bij nader Inzien’ viel eveneens in de prijzen bij het Gouden Kalveren Gala (Beste Regisseur, Beste Acteur en Beste Actrice). Zijn laatste bioscoopfilm was ‘Finn’ over een jongen die liever viool wil spelen dan voetballen.

Géza Weisz

Géza is een Nederlandse acteur en DJ. Hij studeerde in 2012 af aan de Toneelschool Amsterdam. Zijn grote doorbraak was in 2012 met zijn rol als David in de film ‘Alleen maar nette Mensen’. In 2014 was hij te zien in de NET5 serie ‘Bluf’ en in de bioscoopfilm ‘Wiplala’ en in 2016 in de serie ‘All in Kitchen’. Naast acteren is Géza ook succesvol als DJ in het DJ-duo met goede vriend Manuel Broekman.

Reinout Scholten van Aschat

Reinout werd bij het grote publiek bekend met zijn rol in de bioscoopfilm ‘De Heineken Ontvoering’, waarvoor hij in 2011 een Gouden Kalf won voor Beste Acteur. In 2014 speelt hij Johan Cruijff in de tv serie ‘Johan, Logisch is anders’. In het theater is Reinout te zien geweest in de voorstelling ‘Gijsbrecht van Amstel’, ‘(In) koud Water’ en maakte hij enkele jaren deel uit van het vaste ensemble van het Nationale Toneel (‘De Storm’, ‘As You Like It’ en ‘Genesis’). Hij speelt de hoofdrol in de speelfilm ‘Beyond Sleep’, de openingsfilm van het Internationaal Filmfestival Rotterdam 2016. Hij werd dat jaar ook geselecteerd voor het prestigieuze European Shooting Stars evenement tijdens het Berlin International Film Festival. Ook is hij onderdeel van het muziektheatercollectief Lars Doberman; die veel succes hadden met de voorstelling ‘De Familie Manson’. Momenteel is hij te zien in de voorstelling ‘On the Road’ van Theater Oostpool.

Romy Louise Lauwers

Romy Louise Lauwers studeerde in 2011 af aan de Kunsthumaniora in Brussel waar ze de opleiding dans volgde. Met het toneelgezelschap Needcompany was ze onder andere te zien in “Begin the Beguine”, “The Time between Two Mistakes”en “House of our Fathers”. In 2013 richt Romy Louise samen met Lisaboa Houbrechts het Gentse kunstenaarscollectief Kuiperskaai op. Hun producties zoals “De Schepping” en “The Winter’s Tale”worden door de pers geprezen. Ze speelde belangrijke rollen in de Vlaamse films “Little Black Spiders”en “My first Highway”. Vlaamse televisiekijkers kennen Romy Louise vooral van haar rol als Eva Munter in de succesvolle TV-reeks “Chausée d’Amour” die op VIER te zien is.

‘Het Leven is Vurrukkulluk’ wordt geproduceerd door Sigma Pictures, bekend van ‘De Helleveeg’ en ‘De Bende van Oss’. Theo Nijland is verantwoordelijk voor het script en de muziek (‘Loenatik: De Movie’, ‘Leedvermaak’). De film is gebaseerd op de succesvolle roman van Remco Campert (‘Tjeempie! Of Liesje in Luiletterland’, ‘Het Gangstermeisje’). De film wordt uitgebracht door Just Entertainment, die eerder ‘Hartenstraat’ uitbracht.