‘Into the Forest’ vanaf 16 mei op DVD & VOD

Vanaf 16 mei kun je de spannende film ‘Into the Forest’ met Ellen Page (‘Juno’, ‘Inception’) en Evan Rachel Wood (‘True Blood’, ‘Westworld’) op DVD en VOD zien. De film, geregisseerd door de Nederlandse Patricia Rozema, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van auteur Jean Hegland en gaat over twee zussen die proberen te overleven na een reeks apocalyptische gebeurtenissen. De film won tijdens het Imagine Film Festival 2016 de ‘Black Tulip Award‘. Ellen Page werd in 2008 genomineerd voor onder meer een Oscar, een Golden Globe en twee BAFTA Awards voor haar hoofdrol in de tragikomediefilm ‘Juno’. Patricia Rozema won voor ‘Yo-yo Ma inspired by Bach’ een Primetime Emmy Award voor beste muziek- en/of dansprogramma. ‘Into the Forest’ was in januari in de bioscoop te zien en wordt door Just Entertainment ter beschikking gesteld op DVD en VOD.

Synopsis
Nell (Ellen Page) heeft de middelbare school bijna afgerond en wil dolgraag gaan studeren. Haar oudere zus Eva (Evan Rachel Wood) is een hartstochtelijk danseres. Samen wonen de twee met hun vader in een onherbergzaam deel van Canada, ver van de bewoonde wereld. Op een dag valt plotseling de stroom uit. In de periode die volgt, horen de zussen via de radio de meest angstaanjagende berichten: technologie die niet meer werkt, terroristen en ziektes die vrij spel hebben en gruwelijke geweldsexplosies die overal plaatsvinden. En dan houdt ook de radio ermee op. De stilte is bijna letterlijk dodelijk. Nell en Eva worden geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid waarin niets meer zeker is. Door slim te improviseren proberen ze hun leven zo normaal mogelijk te houden. Maar naarmate de dagen, weken en maanden vorderen, blijkt dat steeds moeilijker. De band tussen de zussen wordt zwaar op de proef gesteld. Toch zullen ze moeten samenwerken om te overleven…
Speelduur: 101 minuten Taal: Engels Beeldformaat: 16:9 Audio: Dolby Digital 5.1 Kijkwijzer: 12, geweld, angst, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik