La La Land in Concert op zaterdag 21 oktober in Ahoy

(Her)beleef de met 6 Oscars bekroonde film met live symfonisch orkest

La La Land is dé film ontdekking van 2016 én 2017 waarbij muziek een cruciale rol speelt. Dit najaar is de film dan ook op een unieke manier te beleven: La La Land op groot scherm, met de muziek uit de film live gebracht door een 80-koppig symfonisch orkest.
Op zaterdag 21 oktober komt La La Land in Concert naar Ahoy in Rotterdam. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 6 mei om 10.00 uur.

Na de première op het Filmfestival van Venetië in 2016, waar de film lovend werd onthaald door pers en publiek, begon La La Land aan een heuse trofeeën tocht: Na de release won de film zeven Golden Globe Awards, verzilverde vijf van de elf nominaties bij de BAFTA Awards en behaalde maar liefst veertien Oscar nominaties, waarvan er zes gewonnen werden, waaronder die voor Best Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Score) en Original Song met het nummer ‘City of Stars’.
Sinds de film Titanic in 1997 was het niet meer voorgekomen dat een film zo goed wist te scoren bij de uitreiking van de Oscars. Een enorme prestatie voor een film die in de basis een klassieke musical is, verpakt in een modern jasje.

Het allereerste optreden van La La Land in Concert: A Live-To-Film Celebration vindt plaats in het échte La La Land: Op 26 & 27 mei in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Aansluitend volgt een wereldtournee waarbij op 21 oktober de beurt is aan Ahoy in Rotterdam.
De originele film, geregisseerd door Damien Chazelle en met acteurs Emma Stone en Ryan Gosling, wordt op groot scherm vertoond, terwijl een voltallig, 80-koppig symfonisch orkest de met een Oscar bekroonde soundtrack van componist Justin Hurwitz live ten gehore brengt.

“Voor mij was het inspelen van de muziek door het orkest een van de spannendste en meest bevredigende momenten in het productieproces van de film: honderd uitmuntende muzikanten die live speelden terwijl de Technicolor-beelden over het scherm rolden en zo de composities van Justin tot leven wekten. Ik ben dan ook dolblij dat ik die ervaring met toeschouwers overal ter wereld mag delen”, aldus Damien Chazelle, regisseur van La La Land.

“Damien maakte met La La Land een prachtig eerbetoon aan Los Angeles, en ik kijk ernaar uit om de filmmuziek overal ter wereld te laten weerklinken”, vertelt Justin Hurwitz.

“Met de originele stemopnames van Emma Stone, Ryan Gosling en John Legend, live begeleid door de muzikanten, kunnen we een unieke concertervaring bieden waar filmbeelden, opnames en uitmuntende livemuziek elkaar ontmoeten”, vult Richard Kraft van La La Land in Concert aan.

Official featurette over de muziek, klik hier
Official featurette over de film, klik hier en hier
La La Land in Concert

Zaterdag 21 oktober 2017 | Ahoy – Rotterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 42, € 52, € 62 (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/lalaland
De kaartverkoop voor het concert start aanstaande zaterdag 6 mei om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.