SCENECS Film Festival rolt de langste rode loper ooit voor een filmvoorstelling uit

Het SCENECS International Debut Filmfestival heeft door het centrum van Hilversum een rode loper uit van een halve kilometer meter uitgerold. Dit is de langste rode loper ooit wereldwijd voor een filmvoorstelling.

Het SCENECS International Debut Film Festival  is op vrijdag 26 mei geopend. De lengte van de rode loper die door het centrum van Hilversum loopt is bijna een halve kilometer lang (470 meter om precies te zijn). Deze loper verbindt de twee locaties waar de festivalfilms zullen worden vertoond: VUE Hilversum en het Filmtheater.

Volgens het Guinness Book of Records had tot nu toe de langste rode loper ooit voor een filmvoorstelling een lengte van 455 meter (tijdens een filmpremière van een Harry Potter film in Londen in 2011). Dus nog steeds 15 meter korter dan de rode loper van het SCENECS Film Festival die de komende week in Hilversum ligt en die vanaf nu het record in handen heeft.

Over het SCENECS Film Festival
Het SCENECS International Debut Film Festival biedt nieuwe filmmakers van over de hele wereld een platform om hun werk te laten zien.  Alle vertoonde films zijn een eerste of tweede filmproductie van deze makers. Het festival vindt plaats in Hilversum van 26 mei t/m 2 juni 2017.

Ga voor meer informatie over het SCENECS filmfestival en het festivalprogramma naar http://www.scenecs.com en koop de filmkaarten via http://www.scenecs.com/tickets of in de Primera winkels.